cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Giorgia Meloni
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 september 2022 door Redactie

Voorzitter SGP-jongeren juicht overwinning rechts blok in Italië toe

'Goed nieuws uit Italië. Een mooie overwinning voor Fratelli d'Italia! Een conservatieve partij die staat voor traditionele gezinswaarden, opkomt voor het leven en een kritisch blik heeft op de EU', stelt Rody van Heijst, landelijk voorzitter van SGP-jongeren.

Giorgia Meloni van Fratelli d'Italia (Broeders van Italië) wil een rechtse regering vormen. Volgens de exitpolls is haar partij de duidelijke winnaar van de verkiezingen in Italië. Volgens de eerste prognoses zal het rechtse blok, bestaande uit Fratelli d'Italia, Lega en Forza Italia, de parlementsverkiezingen winnen met circa 43 procent van de stemmen. Op links, waar de partijen geen verbond met elkaar sloten, komt de Partito Democratico naar verwachting uit rond de 20 procent van de stemmen.

Meloni voerde de afgelopen tijd campagne met het motto "God, land en familie" en keerde zich tegen wat zij de "lhbti-lobby", "woke-ideologie" en "het geweld van de islam" noemt, meldt het ANP. Ze heeft beloofd de tienduizenden migranten tegen te houden die elk jaar aan de Italiaanse kust arriveren.

Niet alle SGP-jongeren juichen
Johan de Leeuw, actief namens de lokale SGP-fractie in Capelle aan den IJssel, nuanceert de juichkreten onder SGP-jongeren: 'Meloni is voor eurokritisch Noord-Europa eerder een zorg dan een zegen. Ze zal de door ons gevulde coronaherstelfondsen als ware Italiaan tot de laatste cent leegtrekken, terwijl het maar zeer de vraag is of de broodnodige structurele hervormingen van Draghi doorgezet worden.' Desondanks hangt Tom de Nooijer, fractievoorzitter van Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) ,de vlag uit: 'Eerst Zweden, nu Italië, straks Nederland!'

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Hoeveel christenen kennen niet het verschil tussen christen zijn en het hanteren van christelijke normen en waarden? Maar al te vaak wordt het laatste toe gejuicht, maar gaat men er al te makkelijk aan voorbij dat wanneer de persoon geen christen is (of slechts in naam), de gevolgen verschikkelijk kunnen zijn. De holocaust werd gemotiveerd met de woorden "zijn bloed kome over ons en onze kinderen, Kyrill die de oorlog van Rusland in Oekraine propageert als Gods wil.