cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nigel en Sally Rowe, beeld Christian Concern
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 september 2022 door Redactie

Engelse ouders schikken met overheid om transgenderbeleid: "Als christenen moeten we een standpunt innemen"

Al in 2017 beklaagden Sally en Nigel Rowe zich over het transgenderbeleid op de school van hun zoon: de school vond dat elk kind gezien en aangesproken zou moeten worden zoals het zelf wil. Nadat de familie juridische stappen zette, heeft de overheid bakzeil gehaald en schikt deze met de familie. Ook heeft de overheid beloofd de transgenderrichtlijnen voor scholen te hervormen.

Het is “transfobisch om niet het echte geslacht van iemand te aanvaarden door zijn aangenomen naam te noemen of andere voornaamwoorden te gebruiken”, vond de Church of England-school van de zoon van Sally en Nigel Rowe. Er was volgens de school geen enkele deskundige nodig om de wens van kinderen te beoordelen. Oftwel: als een 8-jarige leerling aangaf dat het zich geen jongetje, maar een meisje voelde, werd het voortaan met 'zij' aangesproken. De Rowes trokken aan de bel, maar “waren geschokt door de vijandigheid”, die volgde. “Maar kinderen moeten zich in een veilige omgeving bevinden. We willen niet dat ze worden omgeven door schadelijk gedachtegoed.”

Daarbij vindt de familie Rowe dat het promoten van transgenderisme gevaarlijk is: “Je liegt tegen kinderen. Kinderen zijn beïnvloedbaar en zoeken naar bevestiging. Als je hen bevestigt in het tegenovergestelde geslacht, lieg je tegen hen. Als christenen moeten we een standpunt innemen, en de waarheid spreken. Dát is liefdevol.”

Toen de familie tevergeefs de school vroeg het beleid opnieuw te onderzoeken, zocht ze naar manieren om dit landelijk aan te vechten. Ook daarbij stuitten ze op veel weerstand, waarna ze besloten het juridisch aan te vechten. Nu heeft de overheid de zaak geschikt en aangegeven zich opnieuw in het beleid te verdiepen en het te hervormen. De Rowes voelen zich recht gedaan: “We zijn opgelucht door de uitkomst en bidden dat het tot echte veranderingen leidt op basisscholen. Transgenderbevestigend beleid moet over zijn in scholen en kwesties met kinderen die twijfelen aan hun geslacht moeten professioneel en met compassie buiten het klaslokaal behandeld worden.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Volkomen terecht dat de familie Rowe de absurde uitspraak van Church of England (die ook nog tegen de Bijbel ingaat) heeft aangevochten. We zijn, zeker als christenen, geroepen om mensen die worstelen met genderdysforie te helpen door hen op Gods Woord te wijzen, maar niet door hen in hun waanvoorstelling te bevestigen. Met dat laatste helpt men hen van de wal in de sloot.