cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gouverneur Californië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 september 2022 door Patrick Goede

Gouverneur van Californië start pro-abortus billboardcampagne met Bijbeltekst

Nu de abortuswetgeving in nabijgelegen Amerikaanse staten als Indiana en Texas strenger geworden is, komt gouverneur Gavin Newsom van Californië met het plan om in die staten een pro-abortuscampagne te starten. De campagne zal te zien zijn in maar liefst zeven staten met strengere abortuswetgeving, meldt de Christian Post.

Op de billboards staan teksten als "Texas is niet de eigenaar van jouw lichaam", maar dus ook een verwijzing naar Markus 12:31, "Heb uw naaste lief als uzelf. Er is geen groter gebod dan deze." In een tweet die de gouverneur afgelopen donderdag plaatste, toont hij een aantal afbeeldingen van de campagne. Hij adresseerde zijn bericht onder andere aan de Republikeinse gouverneurs van Texas (Gregg Abbott), Ohio (Mike DeWine) en Mississippi (Tate Reeves).

Newsom: "Aan elke vrouw die een abortus wil in deze anti-vrijheidsstaten: Californië zal je recht verdedigen om beslissingen te nemen over je gezondheid. Heb je een abortus nodig? Californië staat klaar om te helpen."

Joy Stockbauer, een beleidsanalist van het Center for Human Dignity bij de in Washington gevestigde christelijke conservatieve belangengroep Family Research Council, vertelde The Christian Post dat de herverkiezingscampagne van Newsom "verontrustend" te noemen is.

Stockbauer: "Het gebrek aan respect van gouverneur Newsom voor de oprechte religieuze overtuigingen van gelovige Amerikanen is verontrustend, maar helaas niets nieuws als het gaat om acties van de extreemlinkse extremisten binnen de Democratische partij", schreef Stockbauer via een e-mail. 

Verder suggereert ze in haar bericht dat Newsom vooral uit politiek belang handelt. "Misschien zou Newsom niet zo wanhopig zijn om kwetsbare vrouwen naar Californië te halen als zijn eigenlijke kiezers niet massaal de staat ontvluchten vanwege zijn onwil om daar het misdaadprobleem aan te pakken."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

…….“Heb je een abortus nodig? Californië staat klaar om te helpen."…….

De moord-machine staat klaar in Californië…….