cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Woman Empowered
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 september 2022 door Redactie

Zijn er nog wel gelovige mannen te vinden? Vijf vrouwen geven antwoord

Het vinden van je ware man. Dat is iets waar veel vrouwen misschien al jaren hevig naar verlangen en zoeken. En dan nog het liefst iemand die ook in God gelooft en naar de kerk gaat. Maar zijn er nog wel godvrezende mannen te vinden? En moet je misschien zelf je zoektocht staken en juist meer vertrouwen hebben dat God de dingen leidt? Die vragen staan centraal in een nieuwe aflevering van Woman Empowered, een serie van Heartbeat Nederland, waarin vijf jonge vrouwen met elkaar in gesprek gaan. 

‘’Ik heb zo mijn verwachtingen in relaties. Maar soms, als ik dan verwacht dat ik een ‘man van God’ vind en ik om mij heen kijk, dan zie ik er weinig van mijn leeftijd. Dan is het soms wel lastig om die hoop te blijven houden. Is het dan wel realistisch of is het gewoon mijn ‘goddelijke Paulus-David' droom?”, zegt een van de aanwezige dames.

“Weet je wat ik dan denk?”, vult een van de andere vrouwen aan. “Als wij bestaan, dan zou er van ons toch ook een mannelijke versie moeten bestaan. Kijk, jij wilt een ‘man of God’ en die gewoon ‘all about His purpose is’ en die dingen. Jij bent dat ook. Dan zou er toch ook gewoon zo'n man moeten zijn?”

"Maar jij wilt zo'n man toch ook?”, wordt er vervolgens aan de dame in kwestie gevraagd. “Ik geloof dat God mij duidelijk gezegd heeft: ‘Ik heb iemand voor jou.’ Daar kan ik op vertrouwen. Als God iets zegt, dan is het ook zo. Als God zo'n verlangen in jouw hart geplaatst heeft, dan vervult Hij het ook. Ik denk tegelijkertijd dat we ook moeten oppassen als we zeggen dat die jongens of mannen er niet zijn. Want dan ga je het bijna proclameren.”

“Ik denk ook dat wij als vrouwen in de kerk, of als zussen en moeders daarin een rol kunnen spelen. Dat wij juist die mannen gaan trainen om zo ‘mannen van God’ te worden. Dat wij hen kunnen onderwijzen en begeleiden, want vaak zit daar ook het probleem: dat jongens niet goed weten hoe ze dat moeten doen."

“Misschien krijgen jongens ook vaak te horen van: ‘We hebben die man niet nodig.’ Zeker in deze wereld”, vult een derde vrouw aan. “Ja, als je om je heen kijkt, op social media bijvoorbeeld, is een ‘man van God’ niet het eerst dat je tegenkomt. Dat is meer een man van zichzelf, waarbij als het ware ‘die macho’ een beetje naar voren komt”, klinkt het vervolgens bevestigend vanuit de groep.

“Het is niet alsof God tien mensen voor je op een rij zet en dat je dan je partner kan kiezen. Je kunt wel mensen op je pad tegenkomen. Natuurlijk zal de een beter zijn dan de ander. Maar uiteindelijk heeft Hij ons een eigen wil gegeven, dus mogen wij zelf kiezen met wie wij verdergaan. Wil je deze jongen of wacht je langer?”

Tenslotte deelt een van de vrouwen een verhaal waarin zij Gods leiding als het gaat om het vinden van een partner sterk ervaren heeft. “Ik was aan het studeren en ik leerde een leuke jongen kennen. Jullie weten dat het mijn standaard is dat een jongen christen moet zijn. Dat was hij ook. Het was een leuke en gelovige jongen, maar toch merkte ik na enige tijd dat we niet helemaal op een lijn zaten. Hij was wel gelovig, maar niet helemaal ‘on fire for Jesus.’

“Het Heartbeat Weekend kwam eraan en ik dacht: ‘dit wordt zo cool.’ Maar ik was eigenlijk al een soort verbonden aan die jongen, al hadden we geen verkering. Maar wat nu als ik dadelijk de man van mijn dromen tegenkom? Toen had ik zoiets van: ‘Corien, dit is duidelijk: dit moet je nu afronden. Want als je zo denkt, is dit het niet.’ Wees daarom daadkrachtig en pak door, want je kunt niet met iemands gevoel sollen en spelen.”

“Ik heb dat toen ook gedaan met die jongen. Leuk was het niet. Maar wie kom ik tegen? Mijn echtgenoot. We hebben vijf minuutjes gepraat, maar het was hem gewoon. Ik merkte dat dit heel anders was. In de maanden daarna hebben we met elkaar afgesproken en leerden we elkaar beter kennen. Tijdens het Heartbeat Weekend was hij dus ook tot geloof gekomen. De Heere werkt op een hele bijzondere manier. Dus ja, durf ook los te laten en wees beschikbaar voor Gods plan.”

Benieuwd naar het volledige gesprek? De aflevering is hieronder terug te zien.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
voordat ik mijn vrouw leerde kennen, heb ik gebeden om een Godvrezende vrouw, en zij had gebeden om een gelovige jongen/man. God heeft het verhoord( uiteraard) Zo'n gebed is naar Gods wil. En als wij bidden naar Gods wil, dan verhoord Hij ons! Dus dames bid erom!