cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
David van Wijck
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 september 2022 door Redactie

Stichting houdt lezingen over Joodse wortels christendom: "Meer dan 80 procent van de Bijbel gaat over Israël"

“Meer dan 80 procent van de Bijbel gaat over Israël. Het is dan ook enorm belangrijk dat we ons verdiepen in de Joodse wortels van het christelijk geloof.” En dat is precies wat Stichting Israël en de Bijbel in samenwerking met baptistengemeente De Verbinding in Amsterdam aan de hand van vier lezingen gaan doen. David van Wijck en Christian Stier vertellen de kijker in deze video van Stichting Israël en de Bijbel hoe deze vier lezingen eruit gaan zien.

“Tijdens de eerste avond gaan we kijken naar de Joodse wortels van het Nieuwe Testament, de hele setting is tenslotte Joods. Waarom maken we onderscheid tussen wat Bijbelse wortels zijn en wat niet? Daarvoor gaan we naar de geschiedenis kijken, maar vooral natuurlijk naar de Bijbel zelf en aan de hand van diverse voorbeelden zullen we zien hoe Joods het Nieuwe Testament is”, zegt David van Wijck.

“Bij de tweede lezing staan we stil bij de terugkeer en het herstel van Israël. We zullen in grote lijnen de landbelofte gaan behandelen, beginnend bij Abraham. Ook zullen we ingaan op de huidige staat Israël en de huidige terugkeer van het Joodse volk. Wat is God bezig te doen in onze dagen en welke beloften liggen nog weggelegd voor de toekomst als de Heere Jezus terugkeert naar deze aarde en zijn rijk, het Messiaanse rijk, gaat oprichten?”, zegt Stier.


“Op de derde avond behandelen we het thema: Israël en de eindtijd. De ontwikkelingen in het Midden-Oosten blijven de aandacht van de wereld opeisen. Israël is bijna dagelijks in het nieuws en het antisemitisme groeit explosief. Waar gaat het naartoe? Voor het antwoord op deze vraag is het belangrijk om ons niet te laten leiden door de media, maar vooral te kijken naar wat de Bijbelse profetieën zelf zeggen. En dan zullen we zien dat de profeten telkens redeneerden vanuit Israël. Opnieuw belangrijk dus om de Joodse bril op te zetten”, vertelt van Wijck.

“In de laatste lezing staan we stil bij de relatie kerk en Israël. In de afgelopen 2000 jaar is er natuurlijk heel veel misgegaan, we zullen daarbij stilstaan. Wat ook belangrijk is, is wat de Bijbel leert over de relatie kerk en Israël. Welke consequenties heeft dat voor vandaag en hoe moeten we ons praktisch opstellen richting het Joodse volk?”, zegt Stier.

Voor extra informatie over de vier lezingen kunt u hier terecht.

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien. 

Lees hier meer over het werk van Israël en de Bijbel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ik dachty dat de bijbel vooral over God gaat en over hoe God zich met de wereld bemoeit. Ja, daarin is het gelovige deel van Israel samen met de heidenen die zich daar gelovig bij hebben gevoegd, enorm belangrijk.