cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2022 door Patrick Goede

Veelbesproken Canadese pastor wint rechtszaak; rechter schrapt boete vanwege kerkdiensten in coronatijd

Voorganger Arthur Pawlowski die het tijdens de coronapandemie meermaals met handhavers van de wet aan de stok kreeg, heeft een rechtszaak gewonnen met betrekking tot het organiseren van kerkelijke bijeenkomsten tijdens de coronapandemie, dat meldt de Christian Post. Pawlowksi ziet de uitspraak als een bevel voor regeringsfunctionarissen: "Laat predikanten met rust, laat geestelijken met rust, laat christenen met rust."

De unanieme uitspraak van het driekoppige rechterspanel maakte een einde aan een beslissing van een lagere rechtbank. Daar werden Pawlowski en zijn broer Dawid namelijk veroordeeld wegens minachting van de rechtbank voor het houden van een illegale openbare bijeenkomst die in strijd zou zijn met de provinciale beperkingen van Alberta. Dit betrof beperkingen op grote bijeenkomsten die waren opgelegd tijdens de coronapandemie.

De uitspraak beval Alberta Health Services om Pawlowski en zijn broer Dawid 15.733,59 dollar terug te betalen. "De bevinding van minachting en het sanctiebevel worden opzij gezet", verklaarde de hogere rechtbank. "De boetes die zijn betaald door de broers, moeten worden terugbetaald."

Dankbaar
Pawlowski beschouwt de uitspraak als een "welkome ontwikkeling", vertelt hij in een interview met Rebel News. "Ik was sprakeloos. Toen ik de uitspraak hoorde, was ik sprakeloos." Na te hebben geklaagd dat hij "de hoop in het rechtssysteem had verloren", sprak Pawlowski zijn dankbaarheid uit dat er "eindelijk iets positiefs, iets goeds aan het gebeuren is". Hij prees de uitspraak als "goed nieuws, niet alleen voor ons".

Pawlowski sprak de wens uit dat regeringsfunctionarissen de beslissing van de rechtbank zouden zien als een opdracht om hen "een vrij leven te laten leiden" en hun "fundamentele rechten te respecteren". Pawlowski: "Laat predikanten met rust, laat geestelijken met rust, laat christenen met rust. Dit land is gebouwd op joods-christelijke waarden, de suprematie van God en de rechtsstaat", zei hij.

"We zijn geen criminelen. Degenen die ons dat hebben aangedaan, dat zijn de criminelen. En ik hoop dat we op een dag in staat zullen zijn om achter de echte schurken aan te gaan en ze aan te klagen voor de misdaden die ze hebben begaan", aldus de voorganger.

Gestapo
Videobeelden van Pawlowski die volksgezondheidsfunctionarissen tegenhield die zijn kerk binnenvielen om de beperkingen van de eredienst van het coronavirus af te dwingen, gingen in het voorjaar van 2021 viraal.

In een video, opgenomen op Goede Vrijdag vorig jaar, vergeleek hij de volksgezondheidsfunctionarissen met "nazi's" en "Gestapo", terwijl hij hen beval zijn gebouw te verlaten en niet terug te komen zonder een bevelschrift. Later werden Pawlowski en zijn broer opgepakt voor het overtreden van de coronamaatregelen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties