cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
robbed pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2022 door Patrick Goede

Amerikaanse pastor en gemeenteleden raken miljoen dollar aan sieraden kwijt na beroving tijdens kerkdienst

Tijdens een kerkdienst, die ook via de livestream te volgen was, zijn de populaire Brooklyn voorganger Lamor Whitehead en zijn gemeenteleden volgens de Christian Post beroofd van hun sieraden. De totale waarde van de gestolen siearden zou 1 miljoen dollar zijn. De beroving was op de livestream te zien. 

Whitehead is in het verleden dikwijls bekritiseerd vanwege het duidelijk zichtbaar tonen van zijn rijkdom. "Mijn kerk lijdt pijn. De vrouwen en kinderen in de gemeente, mijn dochter, ze zijn getraumatiseerd", aldus de pastor in een reactie.

Op een video-opname van de zondagsdienst is goed te zien hoe de voorganger onderbroken wordt tijdens zijn preek en plat op zijn buik gaat liggen. Dan komen in het zwart geklede mannen het podium oplopen. "Niemand bewegen!", roepen ze. Whitehead: "Zoals je op de video kunt zien drukt de jongeman die het podium op kwam lopen een pistool in mijn rug. Hij nam mijn horloge, mijn sieraden, mijn bisschopsring, mijn bisschopskruis. Mijn andere kettingen bevonden zich onder mijn shirt. Hij scheurde mijn kraag af zodat hij ook die sieraden mee kon nemen."

De voorganger uit New York is naar eigen zeggen een kerk gestart nadat hij zelf van de straat kwam. Volgens hem is dit een aanval van de duivel. "De leiders van Tomorrow International Ministries worden nu al een tijdje lastig gevallen door de duivel. Ik maak niet alle cijfers bekend maar we zijn een jonge, bloeiende gemeente. We verbinden ons aan mensen die hulp nodig hebben. Ik heb zoveel bendeleden geholpen, zoveel doorsnee mensen geholpen tijdens deze bediening."

Whitehead werd in 2006 gearresteerd voor identiteitsfraude, hij zou daarbij twee miljoen dollar buit gemaakt hebben. Hij zat vervolgens vijf jaar in de gevangenis en kwam in 2013 vrij. Volgens de pastor "zat hij in de gevangenis voor iets dat hij niet gedaan had". De pastor had oorspronkelijk 11,33 tot 34 jaar gevangenisstraf gekregen en besloot zijn leven radicaal om te gooien door deze kerkelijke bediening te starten.

De pastor wijst de boeven op zijn 'vooraanstaande positie' in Gods gemeente. "Ik wil dat jullie allemaal weten wie ik ben in de gemeente van Christus. Het maakt mij niet uit als je mij niet mag. Maar wanneer je aangesteld bent door God, wanneer je gezalfd bent door God. Dan zal God zich wreken. Ik hoef niks te doen. God zal zich wreken. Zo weten we in welke auto je rondrijdt en zo weten we hoe je eruit ziet."

Hij vervolgt: "Om een kerk binnen te vallen waar het enige wat we doen het aanbidden van God is, kun je niet zeggen: 'Ik ben gangster zus en ik ben gangster zo.' Ik ben in de kerk aan het preken toch? Als het in een andere setting was gebeurd dan was het nog steeds fout geweest. Maar om een kerk binnen te lopen en jonge kinderen en vrouwen te traumatiseren... Mijn vrouw huilt nog steeds, mijn dochter huilt nog steeds. Dit heb je de kerk aangedaan. De kerk waarvan ik weet dat je oma er God aanbidt."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
De eenvoudige toewijding aan Christus, ja ja.