cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. I. Kazen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 juli 2022 door Redactie

Refoweb-vragensteller wil stoppen met zondigen, maar het lukt niet: 'Wat moet ik doen?'

'Ik weet het wel, ik probeer soms te stoppen, maar dat lukt nooit. Ik voel ook niet de heftigheid van de zonde: de toorn van God en de straf die daarbij hoort, ik voel het gewoon niet. Wat moet ik doen?', vraagt een vragensteller zich af in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Biddend je vraag lezend viel mij zo’n ‘haakje’ op, namelijk: de afwezigheid van onze Heere Jezus Christus. Is Hij misschien hét antwoord op de vragen die je stelt?", antwoordt ds. A. I. Kazen (foto). "Wat moet je doen als je wéét welke zonden je doet, je je verkeerd voelt over die grote lijst, maar iedere keer toch weer doorgaat daarmee? Zien op de lijdende en gekruisigde Christus! Lees bijvoorbeeld Romeinen 6 (en daarvoor en -na), waar ik nu slechts één vers (vers 16) uit citeer: 'Weet u niet dat aan wie u uzelf als slaaf ter beschikking stelt tot gehoorzaamheid, u slaaf bent van wie u gehoorzaamt: óf van de zonde, tot de dood, óf van de gehoorzaamheid, tot gerechtigheid?'"

De hersteld hervormde predikant uit Hoevelaken-Nijkerkerveen vervolgt: "Dat je met zonden probeert te stoppen, is begrijpelijk. Dat je er iedere keer toch weer mee doorgaat ook. Je moet breken met zonden. En dat lukt je alleen door de kracht, de wonderbare kracht die er in het bloed van het Lam is! Daarom: naar Christus toe!" De predikant adviseert de vragensteller om dit te bespreken met een ambtsdrager, je (wijk)ouderling of predikant. Kazen voegt toe: "Zoek oudere christenen op (uit generatie voor jou), die al langere tijd met de Heere leven, Jezus volgen. Luister naar wat zij te zeggen hebben. En stel hen je vragen."

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Wat moet je doen als je wéét welke zonden je doet, ... , maar iedere keer toch weer doorgaat daarmee?"

Paulus heeft het ook over zo iemand, die steeds zondigen móet, hoewel hij het zelf niet meer wil.

Hij noemt hem een ellendig mens (Rom. 7:24).

In vers 22 zegt hij dat die mens zich in zijn innerlijk verlustigt(!) in de wet van God (hij is dus geen zondaar van nature), maar hij merkt een strijd in zich waardoor hij vastzit aan de wet van de zonde, van satan.

Alleen door de kracht van Gods geest kun je hiervan bevrijd worden!