cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
taart homo's
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juni 2022 door Patrick Goede

Christelijke bakkers starten crowdfund na weigeren bruiloftstaart voor lesbisch stel

Het christelijke bakkersechtpaar Aaron en Melissa Klein zijn een crowdfund gestart om verder te kunnen met hun professie. In 2013 kregen ze van een lesbisch stel de opdracht een taart voor hun bruiloft te maken. Ze weigerden en moesten na verschillende rechtszaken een boete van 135.000 dollar betalen wegens discriminatie. 

Melissa Klein zei dat ze "nooit meer een bakkerij" wilde runnen, maar komt daar volgens de Christian Post nu op terug. "Ik had gezegd dat ik nooit meer een bakkerij zou openen, maar God lijkt mijn hartsgesteldheid te veranderen", vertelt Melissa. "Het is tien jaar geleden dat ik mijn winkel in Oregon had en ik mis het enorm, net als al mijn lieve klanten."

Melissa legt verder uit dat haar familie 50.000 dollar moet inzamelen voor een aanbetaling van een restaurant dat te koop staat in Montana, dit zou volgens haar "het nieuwe huis van Sweet Cakes" kunnen zijn. Ze voegt eraan toe dat ze ook koekjes verkoopt om geld in te zamelen. Inmiddels hebben 156 mensen al meer dan 17.000 dollar aan het paar overgemaakt.

Melissa: "Ik wil dat de nieuwe bakkerij een plek is waar iedereen zich welkom voelt en wordt begroet met een vreugdevolle glimlach. Ik wil dat het een plek is die wordt gebruikt om Gods goedheid aan iedereen te tonen."

In januari berichtte CIP.nl nog dat het echpaar de boete voorlopig niet hoefde te betalen omdat het Hooggerechtshof had beslist dat de strafmaat opnieuw bepaald moest worden omdat de betreffende rechter "bevooroordeeld" was geweest. De zaak werd vervolgens weer teruggestuurd naar het lagere hof die de zaak opnieuw bekeek en uiteindelijk weer dezelfde stafmaat oplegde.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zo triest dat je geen andere opvattingen mag hebben, en moet leveren. Ook wanneer je principieel niet achter het gevraagde staat, moet je honoreren datgene wat je wordt gevraagd.

Succes met de nieuwe zaak en hoop dat jullie flink worden gesteund.

Ook hier houd stand.