cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Vliegtuigmaatschappij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2022 door Patrick Goede

"Alaska Airlines ontsloeg twee stewardessen onrechtmatig vanwege visie op transgenders"

Alaska Airlines heeft federale en staats anti-discriminatie wetten overtreden toen het twee stewardessen ontsloeg die zich tegen de Equality Act van Biden uitspraken, dat is de aanklacht van een nieuwe federale rechtszaak die is aangespannen tegen de vliegtuigmaatschappij volgens Christian Headlines.

Volgens de aanklacht waren stewardessen Marli Brown en Lacey Smith voorbeeldige werknemers die ontslag kregen kort nadat ze hun zorgen hadden geuit vanwege de Equality Act, een wet van president Biden waardoor seksuele oriëntatie en genderidentiteit aan de lijst met beschermde klassen in publieke ruimtes, opleiding en werk werden toegevoegd. 

Steun
In februari 2021 plaatste Alaska Airlines een artikel over haar steun als vliegtuigmaatschappij voor deze nieuwe federale wet. Ze vroegen daarbij om reacties van hun personeel. Brown en Smith spraken zich uit tegen de nieuwe wet, ze waren namelijk onder meer bang voor de impact van de wet op de vrijheid van religie en vrouwelijke sporters.

"Support Alaska het in gevaar brengen van de Kerk, moedigt het onderdrukking van religieuze vrijheden aan en gaat het voorbij aan de rechten van vrouwen en de rechten van ouders?", vroeg Brown zich af op het forum van de maatschappij. "Is het als bedrijf mogelijk om moraliteit te reguleren?", vroeg Smith aan haar werkgever op hetzelfde forum.

Cancelcultuur
Alaska Airlines reageerde door 'direct Marli en Lacey van hun vluchtschema's af te halen, ze verbraken hun contract en noemde hun religieuze uitingen discriminerend, haatdragend en beledigend', staat in de aanklacht te lezen.

Volgens First Liberty Institute die de dames bijstaat heeft Alaska Airline daarmee een federale wet overtreden die discriminatie voorkomt op basis van ras, geslacht, religie of kleur. De twee vrouwen zijn volgens hen 'gecanceld'. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Wie dit 20 jaar geleden had voorspeld zou weg zijn gezet als zwartkijker. Het is bitter voor wie het overkomt maar het kan ook een voordeel zijn dat de wereld (steeds meer, en ook in het 'rechtvaardige' westen) zijn ware gezicht laat zien. Zoveel mensen trappen in de mooie façade immers.