cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Noord Korea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2022 door Patrick Goede

Noord-Koreaanse maakt haar tiende over aan Open Doors ondanks gebrek en winterkou

Een Noord-Koreaanse vrouw heeft een tiende van haar inkomsten deze winter in een envelopje naar Open Doors toegestuurd. De in totaal 14.000 won heeft een waarde van ongeveer 15 euro. Ze bedankt de organisatie voor het sturen van medicijnen, voedsel en kleren. De wintermaanden zijn het gevaarlijkst voor de Noord-Koreanen, tempraturen van 10 graden onder nul zijn geen uitzondering en er is weinig geld voor brandstof of eten.

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors werkt wereldwijd in zo’n vijftig landen. Daarnaast wil Open Doors westerse christenen betrekken bij de Vervolgde Kerk.

Het gebrek aan deze vitale voorzieningen kan dus dodelijk zijn. De steun van Open Doors is soms de enige kans van Noord-Koreanen om de winter te overleven. De hulppakketen gingen naar christenen die deze voorzieningen het hardst nodig hebben. De vrouw riskeert met het overmaken van haar tiende dus eigenlijk in nog meer levensnood te komen. Maar ze vertrouwt erop dat God haar geeft wat ze nodig heeft! 

Een andere Noord-Koreaanse vrouw die hulp ontving van Open Doors kon haar dankbaarheid ook niet voor zich houden. Ze deelde haar dankbaarheid middels een brief aan Open Doors.

Ze schreef: 

Ik wil voor Gods genade danken dat Hij mijn droom waar maakte. 

Stap voor stap besef ik mij hoe de Heilige Geest mijn leven leidt.

Ik heb besloten alles in Gods handen te leggen.

Ik herinner mij dat je vertelde dat dit land meer geestelijke leiders nodig heeft.

Die boodschap bleef maar in mijn hoofd hangen.

Deze morgen sprak God tot mij door de Bijbel heen, en nu weet ik dat het enige wat ik kan doen het volgen van zijn geboden is.

Zoals altijd wil ik jullie bedanken voor jullie gebeden en offer ten behoeve van ons. 

We bidden dat Gods fantastische vrede met jullie allen is.

Noord-Korea is één van de meest lastige gebieden voor Open Doors om mensen van hulp en voedsel te voorzien. Het land staat op nummer 2 van de Ranglijst christenvervolging. Christenen worden als staatsvijand nummer 1 gezien en in werkkampen worden volgens schattingen 50 tot 75 duizend christenen gevangen gehouden.

De afhankelijkheid van Jezus is voor onze broeders en zusters buitengewoon. Maar ze zijn dankbaar voor onze steun en bemoediging. Blijf alstublief bidden dat God hen bewaart in deze moeilijke omstandigheden en dat hij hun geloof sterkt tijdens hun wandel met Hem.

In Noord-Korea zijn naar schatting 300 tot 400 duizend gelovigen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Wat een voorbeeld!

Wat kunnen we hier veel van leren.