cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2022 door Redactie

Tóch weer Nederlandse bloemenzee bij Paastoespraak van de paus

Het is inmiddels haast een traditie geworden. Tijdens de jaarlijkse Paastoespraak van de paus op het Sint-Pietersplein is het decor versierd met uit Nederland afkomstige bloemen. De woorden van paus Johannes Paulus II in 1989 zijn daardoor haast legendarisch geworden. “Bedankt voor de bloemen”, zei de paus tijdens zijn toespraak. Even leek er een eind te komen aan die traditie, maar gelukkig zijn er gewoon weer Nederlandse bloemen te zien tijdens de Paastoespraak.

In januari werd bekend gemaakt dat er wellicht een einde zou komen aan de 35-jaar lange traditie van Nederlandse bloemen bij het Urbi et Orbi. De vaste leverancier maakte bekend dat hij zich teruggetrokken had. De reden daarvoor was dat sponsoren niet langer mee wilden werken aan het project vanwege teruglopende inkomsten door de coronacrisis. Bovendien waren er ook geen nieuwe sponsoren te vinden. Daarom zag bloemist Paul Deckers geen mogelijkheid meer om de bloemen te verzorgen en leken de woorden “bedankt voor de bloemen” tijdens de pauselijke toespraak voorgoed verleden tijd.

Maar gelukkig kan de paus ook dit jaar de woorden weer gewoon gebruiken. Voor de 36e keer op rij zullen er namelijk Nederlandse bloemen op het Sint-Pieterplein te vinden zijn, zij het van een andere leverancier. Bloemsierkunstenaar Piet van der Burg gaat namelijk de bloemen leveren. De toegewijde katholiek werkte eerder al voor de paus en wist de afgelopen maanden genoeg sponsoren te vinden om de pauselijke toespraak wederom te voorzien van een Nederlandse bloemenzee.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
De bloemen worden ook nog eens "gezegend" met veel wijwater, dus blijven ze langer goed.