cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. R. van Kooten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. R. van Kooten vindt tweets Segers over Poetin onhandig - CIP Podcast

"Laten we als christenen oppassen met vluchtige, korte boodschappen via Twitter." ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers sprak zich de afgelopen weken uit tegen de Russische president Vladimir Poetin. Zo beschuldigde de politicus hem van blasfemie en noemde hij Poetin "een oorlogsmisdadiger". Ds. R. van Kooten besprak dit in de CIP Podcast.

"Een analyse is uitermate geschikt om je visie op Poetin te uiten. Een analyse vraagt om een andere toon dan Twitter, waar je je boodschap eruit knalt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben het met Segers eens dat Poetin zich schuldig maakt aan blasfemie. Maar dat zou ik niet uiten via Twitter, maar op een meer geschikte tijd en plaats zodat je boodschap een onderwijzende functie heeft.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik dacht meer aan een persoonlijke boodschap van Ds. van Kooten aan de heer Segers en niet de mening ventileren via de media. Een ongewenste bijvangst is de polarisatie die het kan veroorzaken. Op de kansel kunnen we onderwijs geven, maar in dit geval zou ik dit niet in het openbaar ventileren. Dit staat voor mij absoluut los van hoe ik over Segers denk en hoe hij functioneert. Maar ook mijn bijdrage is subjectief en ben mij daarvan bewust.