cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. R. van Kooten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. R. van Kooten vindt tweets Segers over Poetin onhandig - CIP Podcast

"Laten we als christenen oppassen met vluchtige, korte boodschappen via Twitter." ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers sprak zich de afgelopen weken uit tegen de Russische president Vladimir Poetin. Zo beschuldigde de politicus hem van blasfemie en noemde hij Poetin "een oorlogsmisdadiger". Ds. R. van Kooten besprak dit in de CIP Podcast.

"Een analyse is uitermate geschikt om je visie op Poetin te uiten. Een analyse vraagt om een andere toon dan Twitter, waar je je boodschap eruit knalt. Begrijp me niet verkeerd, ik ben het met Segers eens dat Poetin zich schuldig maakt aan blasfemie. Maar dat zou ik niet uiten via Twitter, maar op een meer geschikte tijd en plaats zodat je boodschap een onderwijzende functie heeft.

Het komt wel eens voor dat ik als dominee een waarschuwende boodschap uit, maar dat mag niet overkomen als: 'Kijk, hij knalt hem er stevig in.' Laten we dit conflict onderwijzend en analyserend duiden", aldus de hersteld hervormde emerituspredikant.

Lees ook: Segers beschuldigt Poetin van blasfemie: “Jezus geciteerd om bloedbad goed te praten” en Gert-Jan Segers schrikt van beelden Marioepol en noemt Poetin "oorlogsmisdadiger".

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 21:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik dacht meer aan een persoonlijke boodschap van Ds. van Kooten aan de heer Segers en niet de mening ventileren via de media. Een ongewenste bijvangst is de polarisatie die het kan veroorzaken. Op de kansel kunnen we onderwijs geven, maar in dit geval zou ik dit niet in het openbaar ventileren. Dit staat voor mij absoluut los van hoe ik over Segers denk en hoe hij functioneert. Maar ook mijn bijdrage is subjectief en ben mij daarvan bewust.