cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
regenboog
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 februari 2022 door Redactie

Steeds meer CU-fracties provincie Utrecht ondertekenen 'regenboogstembusakkoord'

Ook in aanloop naar deze lokale verkiezingen gaat COC Midden-Nederland weer bij iedere gemeente langs met het zogeheten ‘regenboogstembusakkoord’. Laura Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland, ziet echter een verrassende ontwikkeling: Steeds meer christelijke politieke partijen tekenen het akkoord. Vooral veel lokale ChristenUnie-fracties lijken van mening te veranderen.

Het ‘regenboogstembusakkoord’ is een initiatief van COC Midden-Nederland om emancipatie van de LHBTIQ+-gemeenschap te bevorderen. Men gaat vlak voor de verkiezingen iedere gemeente in de provincie Utrecht af en vraagt of de partijen die daar aan de verkiezingen meedoen, het akkoord willen ondertekenen. Op die manier wil men aandacht vragen voor de emancipatie van de gemeenschap. Men heeft namelijk als doel dat iedere gemeente zich in gaat zetten voor personen binnen deze gemeenschap en wil dat met het ‘regenboogstembusakkoord’ bereiken.

Laura Nieuwenhuijze, voorzitter van COC Midden-Nederland, ziet dat er veel meer aandacht is voor het initiatief dan in 2018. Ze is vooral verrast door het feit dat er meer christelijke partijen hebben getekend. In 2018 besloten 9 christelijke lokale fracties te tekenen, dit keer zijn dat er maar liefst 17. Volgens Nieuwenhuijze komt die stijging vooral van ChristenUnie-fracties vandaan. “We voelen ons echt gesteund en trots”, reageert Nieuwenhuijze tegenover RTV Utrecht.

Ook ChristenUnie Utrecht heeft het akkoord ondertekend. ‘Positief dat de LHBTIQ+-acceptatie steeds breder gedeeld wordt’, schrijft Bob Lapajian, nummer 8 van de lijst én homo op Twitter. Tegenover RTV Utrecht vertelt hij wel een verklaring te hebben voor het feit dat meer CU-fracties tekenen. Dat komt volgens hem vooral doordat de tekst anders is opgesteld. Hij zegt dat de tekst minder direct is, waardoor zijn partij zich er nu wel in kan vinden.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uiteraard moeten we mensen nooit afwijzen of verwerpen, dat zij verre, maar hoe kan een christen of een christelijke partij het regenboogstembusaccoord tekenen? Dat is toch een knieval voor het COC? Want wat verstaat men onder het mooie woord emancipatie?