cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 februari 2022 door Redactie

Christelijke dokter geschorst om tegengaan werking abortuspil bij vrouwen met spijt

De Britse arts Dermot Kearney bood lange tijd behandelingen aan die de werking van de abortuspil tegengingen. Volgens critici is de behandeling gevaarlijk. Dr. Kearney werd aangeklaagd en geschorst als arts, meldt Christian Today. Op 24 februari vindt de rechtszaak plaats tegen dr. Kearney waarin besloten wordt of hij permanent zijn bevoegdheid als arts zal verliezen.

Wanneer vrouwen abortus plegen door middel van een 'abortuspil' nemen ze twee capsules met de stof mifepristone. Dit is mogelijk tot de negende week van de zwangerschap. "Veel vrouwen hebben na het nemen van de eerste pil meteen spijt", aldus Andrea Williams, de advocaat van dr. Kearney namens Christian Legal Centre (CLC). "Deze vrouwen hebben medische en psychische steun nodig. Zij hebben het recht op toegang tot middelen om de zwangerschap toch voort te zetten." Een van deze middelen is het toedienen van progesteron, een zwangerschapshormoon. Dit middel is alleen verkrijgbaar op voorschrift van een arts. Volgens critici is de behandeling gevaarlijk voor de gezondheid van de vrouw en de foetus. Dr. Kearney is een van de artsen die vrouwen probeert te helpen.

Williams stelt dat de vrouwen zelf hierover moeten kunnen beslissen: "Andere medische behandelingen worden gestopt zodra de patiënt zijn toestemming intrekt. Laten verschaffers van abortus in het Verenigd Koninkrijk hun ideologie en ideeën over het beëindigen van een zwangerschap in de weg staan van de medische rechten van de vrouw? Vrouwen moeten op zijn minst de kans krijgen om het ongeboren kindje te redden." Om deze vrijheid te verdedigen staat Williams namens christelijke belangenbehartiger CLC dr. Kearney bij tijdens de rechtszaak van eind februari. "Veel vrouwen zijn dr. Kearney eeuwig dankbaar voor het redden van hun kindje. En ook al kozen ze niet voor het aannemen van de behandeling van dr. Kearney, zijn ze alsnog dankbaar dat ze de keuze hebben gehad."


Abortus
- Evangelist wijst op abortusgeweld in VS: 'Waar zijn de media nu?'
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen