cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bert Noteboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 januari 2022 door Bert Noteboom

Schandaal The Voice of Holland: dit verlangen is sterker dan mijn woede

Nederland is BOOS. Boos op hun idolen, uhh… afgoden… Mensen die we zelf op het podium hebben gezet. Artiesten van formaat, vanwege hun zonden tot de grond toe afgebrand. Of op die goed bedoelende gekozen politici, die in de opinie van het volk niet goed voor het land zorgen.

Het vertrouwen onder de bevolking is zoek.
Vertrouwen… Met zekerheid hopen.
Het is het fundament voor het leven.
Deze stabiele basis is weg.

Zondag pakte ik het liedboek erbij, die God-zij-dank nog niet uit de schappen is gehaald. Het maakt onderdeel uit van de Biografie die al eeuwenlang staande en betrouwbaar is gebleken. En juist dit deel met de Bijbelse songteksten spreekt volop over het (gebrek aan) vertrouwen en het soms aangevochten -wankele- leven met God.

Het boek is er helder over. Als je beeld van mensen in de regering of op het podium instort, ben je zelf verkeerd bezig geweest door er teveel verwachting van te hebben en het een podium te geven:
- ‘Vertrouw niet op edelen, op het mensenkind, bij wie geen heil is. Welzalig is hij die de God van Jakob tot zijn hulp heeft, die zijn verwachting stelt op de HEERE, zijn God.’ Psalm 146:3,5
- ‘Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op de mensen te vertrouwen. Het is beter tot de HEERE de toevlucht te nemen dan op edelen te vertrouwen.’ Psalm 118:8-9

En ja, ik ben ook BOOS over het onrecht wat er plaatsvindt en -gevonden heeft. God staat aan de kant van het zwakke, het kwetsbare, het gewonde. Hij is de Rechtvaardige! Je wilt God niet tegen je hebben; en eerlijk is eerlijk, dat hebben ze nu wel…

Toch hoopte ik stiekem dat een van de mannen zondagmiddag het Godshuis, waar we een samenkomst hadden, binnen zou lopen. Omdat ik, zondaar van formaat, daar niet afgeschreven werd, maar ervaren heb wat Gods genade en vergeving is; omdat ik vanwege Zijn opofferende liefde opnieuw mocht beginnen. En dit verlangen is sterker dan mijn woede te moeten botvieren of uiten.

God, wees ons zondige mensen genadig!

Spreker Kees van Velzen besprak het misbruikschandaal rond The Voice of Holland in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 4:30


Bert Noteboom is dirigent en voorganger van christelijke gemeente De Wegwijzer in Almere.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Mooi en passende reactie over deze grote duivels probleem van onze maatschappij oftewel onze wereld. HIJ die alles volbracht heeft en die in en uit is, is de enige weg uit deze afgoderij en zondige praktijk van onze leven....men moeten HEM zoeken en op HEM blijven focussen.