cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Hol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2022 door Redactie

Bestuursvoorzitter CHE kritisch op OMT: "Jongeren komen nauwelijks in het ziekenhuis terecht"

“Met verantwoorde regels kan het onderwijs wat mij betreft gewoon open. Volwassen worden leer je niet achter een beeldscherm”, zegt Jan Hol, bestuursvoorzitter van de Christelijke Hogeschool Ede. Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) maakte maandag bekend dat studenten aan universiteiten, hogescholen en het middelbaar beroepsonderwijs voorlopig nog digitaal onderwijs moeten volgen. Groot Nieuws Radio sprak met Jan Hol over dit besluit.

"Dat knipperlichtonderwijs, zoals ik het noem, daar moeten we echt vanaf", stelt Hol. "Het gaat niet om het belang van de CHE, maar om het belang van de jonge generatie. Je ontneemt ze hiermee één van de meest belangrijke dingen in hun leven: samen en fysiek kunnen studeren. Het is niet zomaar dingetjes leren op een opleiding, maar juist ook: Hoe ontdek ik mijn identiteit, hoe leer ik samenwerken en hoe word ik een serieus volwassen persoon? Daarvoor moet je langdurig samen optrekken. Dat leer je niet achter een beeldscherm.” Hol is ook kritisch op de werkwijze van het OMT. "Ze kijken naar de besmettingen per leeftijdsgroep. Zelden wordt daarbij rekening gehouden met het feit dat jonge mensen nauwelijks in het ziekenhuis terechtkomen, laat staan op de intensive care."

Het besluit om het hoger onderwijs na deze week gesloten te houden is "opnieuw een tegenslag" voor werknemers in de sector en studenten, zo stelt Universiteiten van Nederland (UNL). Ook de Vereniging Hogescholen spreekt van "een tegenvaller". De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) noemt de verlengde sluiting van het hoger onderwijs "zeer schadelijk voor de mentale gezondheid van studenten."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tijd om:

Stop met vaccineren jongere.

Stop met lockdown.

Stop met angstzaaien en verder schisma in samenleving.

Ga weer (normaal) leven.