cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2021 door Redactie

Laatste ontvoerde zendelingen bevrijd in Haïti: "Wij bieden u vergeving aan"

Alle 17 ontvoerde, Amerikaanse zendelingen zijn bevrijd uit de handen van de Haïtiaanse 400 Mawozo bende, meldt Christian Headlines. "We eren God voor deze gebedsverhoring", aldus zendingsorganisatie Christian Aid Ministries (CAM) die het goed nieuws bekendmaakte in een videoboodschap. 

Op 16 oktober werd een groep van 17 Amerikaanse en Canadese zendelingen ontvoerd door de 400 Mawozo bende. De groep christenen bestond uit zes mannen, zes vrouwen en vijf kinderen. De Haïtiaanse bendeleider Wilson Joseph eiste 1 miljoen per gegijzelde. "Anders gaat er een kogel door hun kop", aldus Joseph in een videoboodschap. Drie weken na de ontvoering werden de eerst twee gegijzelden vrijgelaten en begin december nog drie. Volgens Amerikaanse autoriteiten is er geen losgeld betaald voor het bevrijden van de zeventien zendelingen. Hoe de bevrijdingsoperatie plaatsvond is niet duidelijk.

Videoboodschap
In een speciale videoboodschap maakte directeur David Troyer bekend dat alle ontvoerde zendelingen inclusief kinderen in veiligheid zijn gebracht. In de boodschap bedankte Troyer allereerst God en daarnaast ook de overheid en organisaties die betrokken zijn geweest bij de vrijlating van de zendelingen.

Hij richtte zich daarna specifiek tot de ontvoerders. “Wij weten niet welke uitdagingen jullie het hoofd moeten bieden. We zijn van mening dat geweld en het onderdrukken van andere mensen in geen enkel geval te rechtvaardigen is. Jullie hebben de gijzelaars en hun familie heel veel leed bezorgd. Maar Jezus leerde ons met woorden en door Zelf het voorbeeld te geven dat de kracht van vergevende liefde veel sterker is dan haat en geweld. Daarom bieden wij u vergeving aan. De gijzelaars hebben jullie al uitgelegd hoe je door God vergeven wordt als je jezelf bekeert. Ons grootste verlangen is dat u en iedereen die deze verklaring hoort of leest Jezus Christus mag leren kennen als reddende Heiland, Zoon van God en Vredevorst. Hij stierf namelijk voor iedereen zodat iedereen gered kan worden.”

Bekijk/lees hier de volledige verklaring

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen