cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chez Dyer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Dirk van Genderen | Christian Today

Evangelist vrijgesproken van boete van 16.000 pond voor kerkdienst op parkeerplaats

De Engelse organisatie ‘Church on the Streets’ zet zich in voor daklozen die op straat leven. De 47-jarige Chez Dyer kreeg afgelopen voorjaar een boete van 16.000 pond opgelegd omdat ze een kerkdienst voor daklozen op een parkeerplaats hield. De Nottingham Magistrates Rechtbank sprak haar afgelopen donderdag vrij en bepaalde dat de overheid haar juridische kosten moet betalen.

"Wij staan op de bres voor de meest kwetsbaren onder ons, mensen die dringend onze hulp en steun nodig hebben", geeft ze aan. "Sommigen vertelden ons zelfs dat onze hulp de reden was dat ze geen zelfmoord hebben gepleegd. Wij zijn als het ware de geestelijke artsen, die geen verlof hebben. Er is zoveel nood, wij willen mensen geestelijk en praktisch helpen.

We bereiken deze mensen met het Goede Nieuws van Jezus Christus in deze voor hen zeer moeilijke tijd. Dit is wat de kerk zou moeten doen. En wat gebeurt er? Wij worden behandeld als criminelen. We hebben maar weinig financiële middelen, zo’n grote boete zou ons werk aan daklozen hebben verwoest."

Warme maaltijd en het Evangelie
"Elke zondag komen we met een groep daklozen samen op een parkeerplaats. Ze krijgen dan een warme maaltijd, we maken een praatje met hen, aanbidden God en vertellen het Evangelie. We hielden ons aan de coronarichtlijnen van de overheid, terwijl we voedsel uitdeelden aan daklozen en hongerigen.
Maar de politieagenten beschuldigden ons van een illegale bijeenkomst en legden ons een boete op van 10.000 pond, die later door een rechtbank werd verhoogd tot 16.000 pond."

Dyer kreeg in het hoger beroep juridische steun van het Christian Legal Centre. "We zijn enorm dankbaar en verheugd dat het gezond verstand heeft gezegevierd en dat de enorme boete niet hoeft te worden betaald. Deze christelijke bediening ondersteunt de meest kwetsbaren. Hoe komt de politie ertoe ons te achtervolgen met oproerbusjes en ons op te pakken?", vraagt Dyer zich af. "Het lijkt soms wel een staatsgreep om kerken en hun bedieningen te sluiten, terwijl ze vaak de laatste hoop zijn voor mensen in nood. We hopen dat deze vrijspraak een duidelijk signaal afgeeft aan de regering en de politie voor de cruciale rol die christelijke bedieningen hebben in de samenleving en hoe we die juist moeten beschermen, ondersteunen en aanmoedigen."

Bovenstaand bericht verscheen via Christian Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Foto: Christian Legal Centre

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen