cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Beeld van 'vrede en veiligheid' VN - beest eindtijd
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Redactie

Beeld van 'vrede en veiligheid' VN toont volgens christenen merkwaardige overeenkomsten met beest uit Openbaring

Wie het nieuwe beeld van de Verenigde Naties (VN) goed bekijkt, ziet een aantal overeenkomsten met het beest uit de eindtijd dat wordt omschreven in Daniël 7 en Openbaring 13. De VN noemt het op Twitter een "beschermer van de internationale vrede" en geeft aan dat het een kruising is van een adelaar en een jaguar. Het beeld is een cadeau van de regering van Oaxaca, Mexico. Op sociale media barstte een salvo aan kritiek los op het standbeeld, meldt CBN News.

Veel christenen verwijzen naar teksten uit het Oude en Nieuwe Testament waar over een beest gesproken wordt. Het beeld heeft merkwaardig veel overeenkomsten met de omschrijvingen die te lezen zijn in de onderstaande Bijbelteksten.

'Daniël nam het woord en zei: 's Nachts in mijn visioen keek ik toe, en zie, de vier winden van de hemel zweepten de grote zee op, en vier grote dieren stegen op uit de zee, die van elkaar verschilden. Het eerste was als een leeuw, met vleugels van een arend. Ik keek toe totdat zijn vleugels uitgerukt werden. Het werd van de aarde opgeheven, het werd als een mens op zijn voeten gezet en het werd een mensenhart gegeven.' (Daniël 7:2-4)

'En het beest dat ik zag, leek op een panter, en zijn poten waren als die van een beer, en zijn muil was als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht, zijn troon en grote macht.' (Openbaring 13:2)

Daarnaast is er een verband tussen de woorden van de VN over het beeld en een andere Bijbeltekst. De referentie naar het beeld als de beschermer van vrede en veiligheid, komt overeen met de waarschuwing uit 1 Thessalonicenzen 5 vers 2 en 3, waar staat: 'Want u weet zelf heel goed dat de dag van de Heere komt als een dief in de nacht. Want wanneer zij zullen zeggen: Er is vrede en veiligheid, dan zal een onverwacht verderf hun overkomen, zoals de barensweeën een zwangere vrouw, en zij zullen het beslist niet ontvluchten.'

Christelijke econoom Michael Snyder schrijft in een blogpost over het beeld: "Dachten ze echt dat ze dit konden doen, zonder dat mensen het op zouden merken? ... En geheel toevallig, is het beeld ook nog eens geschilderd in de kleuren van de LHBTI-regenboog." Verschillende christenen delen het beeld op hun Facebookpagina om kritiek te uiten. "Wauw, je bedenkt het niet... dit is het nieuwe beeld van de VERENIGDE NATIES. Een beeld van 'vrede en veiligheid'", schrijft Kelly Caudill. Ze plaatst er verschillende foto's en teksten bij. "Mensen, dit kan niet zo maar bedacht zijn!!!"


Wederkomst en eindtijd
- De preek van dr. Paul Visser ging viral: wat staat er nu echt in Openbaring 13?
- Vond Jezus’ wederkomst al in het jaar 70 plaats!?
- Het duizendjarig vrederijk: wat moeten we ermee?
- Jeroen Koornstra heeft afwijkende eindtijdvisie: "Ik word nu al profeet van de satan genoemd"
- Dr. Paul Visser is terughoudend en voorzichtig, maar hoe reëel is zijn boodschap?
Meer over Wederkomst en eindtijd »

Steun onze berichtgeving!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Typisch voorbeeld hoe de VN al of niet bewust zich voorbereid op het rijk van die antichrist. Als christenen hebben wij onze ogen niet dicht, wij zijn in deze wereld maar niet van de wereld. Het beest toont vernietiging en hun eigen ondergang. Jezus heeft gezegd Ik heb je niet bestemd voor deze vernietiging maar voor eeuwig leven.