cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Het interieur van de Votivkirche in Wenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2021 door Redactie

Oostenrijkse bisschoppen: vaccinatieplicht mag als laatste redmiddel

Alhoewel ze vinden dat verplichte vaccinatie een flinke inbreuk is op de lichamelijke integriteit, zeggen Oostenrijkse rooms-katholieke bisschoppen dat het wel mag worden ingezet als laatste redmiddel.

"Verplichte vaccinatie is alleen toelaatbaar als het proportioneel is en alle andere opties om de bevolking te beschermen voor de pandemie zijn uitgeput", aldus de Oostenrijkse bisschoppen in een statement, dat de Catholic News Agency optekent. Het is volgens hen aan de overheid welke voorwaarden er aan het vaccineren zitten en of een tijdelijke vaccinatieverplichting voldoet aan het beschermen van het grotere geheel, de Oostenrijkse bevolking.

In het Centraal-Europese land moeten inwoners vanaf 14 jaar die nog niet zijn ingeënt tegen het coronavirus vanaf 1 februari hun prik halen. Doen ze dat niet, kunnen ze elk kwartaal een boete tot 600 euro tegemoet zien. Er gelden wel uitzonderingen: ben je recent hersteld van het virus, heb je gezondheidsklachten of ben je zwanger? Dan is de inenting niet verplicht. De burgers die wel een inenting hebben gehad maar bij wie dit langer dan 270 dagen geleden is, moeten verplicht een boosterprik halen.

De bisschoppen herhalen in hun statement de woorden van paus Franciscus, die vaccinatie voor het coronavirus recent een "daad van liefde" noemde. In december 2020 noemde het Vaticaan verplichte vaccinatie niet toelaatbaar: "Het is geen morele verplichting, daarom moet het vrijwillig blijven."


Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Gelukkig ziet Israël, op de valreep, dat ze vaccinatie niet verplicht kunnen stellen, ze zouden dan vervallen tot een dictatuur. O, wat kan Oostenrijk daar nog veel van leren, maar helaas lijkt het erop dat ze hardleers zijn.

Dus de protesten vandaag zijn zeer nodig en verdienen (bredere) ondersteuning.