cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2021 door Jeffrey Schipper

"D66-minister vergroot met diversiteitsgedram kloof met christenen" - CIP Podcast

Instellingen zijn straks verplicht om het geslacht en andere ‘genderidentiteiten’ van hun personeel te registreren, en moeten trainingen aanbieden op het gebied van diversiteit. Ook ziet D66-minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) het liefst in alle onderwijsinstellingen in Nederland genderneutrale wc’s. Haar handreiking kwam ter sprake in de CIP Podcast.

CIP-eindredacteur Jeffrey Schipper: "De handreiking van Van Engelshoven deed mij denken aan een historisch moment: mijn eerste bezoek aan een genderneutraal toilet. Ik had er allerlei grote verwachtingen van: zou mijn urine nu in regenboogkleuren in de toiletpot belanden? Ik wachtte ook op het moment dat uit het plafond een pruik met lang, blond haar op mijn hoofd zou ploffen. Niets van dit alles. Het was alsof ik in Oldebroek of Renswoude naar de wc ging.

Van Engelshoven behandelt instellingen en mensen in ons land voortdurend als kleine kinderen. Zij en veel partijgenoten durven het niet aan om de verantwoordelijkheid bij scholen zelf te leggen. Ik vind het opvallend dat klimaatdrammen en vaccinatiedwang zo vaak in D66-kringen voorkomt. Zonder dat Van Engelshoven en co het zelf doorhebben, vergroten zij de kloof met andersdenkenden zoals Roelof en zijn orthodox-christelijke achterban."

Beluister het fragment vanaf minuut 5:05

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Deze mensen hebben hun subjectieve kijk op het leven met daarbij behorende opvattingen verpakt in een groene denkwijze. Hun democratisch verkregen zetels geven macht om veranderingen door te voeren. Hoeveel zich Christen noemende stemgerechtigden gaven hun stem aan de CU of SGP voor een broodnodig tegenwicht?