cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
locatie Ark van het Verbond Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2021 door Redactie

Hier ligt volgens onderzoeker Moskoff de Ark van het Verbond

Waar is de Ark van het Verbond? Onderzoeker Harry Moskoff vertelt aan CBN News over de plek in Jeruzalem waar we volgens hem moeten zoeken. "Deze enorme stenen muur staat hier met een reden: om te beschermen wat erachter ligt", aldus Moskoff terwijl hij wijst op een massieve muur van ongeveer 570 ton.

De onderzoeker basseert zijn theorie op Bijbelteksten en sonaronderzoek. Er zit een ruimte achter de enorme stenen muur. "In Jeremia staat dat de Tempel zo was gemaakt dat er een uitweg was in de tijd van de Eerste Tempel", aldus Moskoff. Volgens Moskoff zou er een kamer onder het heiligen der heiligen zijn die identiek is aan het hoger gelegen heiligdom. "In deze ruimte zou de Ark zich kunnen bevinden en het is aannemelijk dat de ruimte zich achter deze muur bevindt."

Door een sonor-onderzoek werden de vermoedens van Moskoff bevestigd. "Ze hebben een opbergruimte gevonden achter de muur", aldus Moskoff. "Deze enorme stenen muur staat hier met een reden: om te beschermen wat erachter ligt." Helaas ligt het onderzoek naar wat er achter de muur ligt stil, omdat onderzoekers op de vindplaats geen toestemming hebben verder te graven. Moskoff houdt hoop en gelooft dat op de juiste tijd het mysterie rondom de eeuwenoude Ark van het Verbond ontrafeld zal worden. "Timing is ontzettend belangrijk", aldus de onderzoeker. "Het zal een grote gebeurtenis zijn waarin de hele wereld zich zal verheugen."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Hij lijkt zelfs wat op Indiana Jones met die hoed...!