cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2021 door Redactie

SGP clasht in Tweede Kamer met andere partijen over Hongaarse 'anti-homowet'

Tijdens het Kamerdebat over de Europese top kwam gisteren ook een nieuwe Hongaarse wet ter sprake waarbij LHBTI-propoganda in boeken en films voor personen onder de 18 jaar wordt verboden. Homoseksualiteit en veranderen van geslacht zijn door de nieuwe wet verboden onderwerpen in de media voor personen onder de 18. De afgelopen weken is er veel ophef ontstaan over de wet.

Ook in de Tweede Kamer kwam het dus ter sprake. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop stelde dat de nieuwe wet onterecht wordt geframed als een anti-homowet. ”Er worden in de wet uitspraken over homoseksualiteit gedaan, dat klopt. Maar deze wet biedt veel meer. Dat zou toch op zijn minst tot enige nuance mogen leiden. Het valt mij op dat in reactie op deze wet de ene fractie over de andere rollebolt om maar nog sterker uit te drukken hoeveel afkeer men van deze wet wel niet heeft. Maar het gaat om een soevereine staat.”

”Die wet bevindt zich binnen de Europese waarden zoals die verdragsrechtelijk zijn vastgelegd”, vervolgde Bisschop. ”Dat er vanuit Nederland een andere invulling en verbreding van die waarden is aangebracht, dat zal waar zijn. Maar dat is in Hongarije niet het geval. En daartoe hebben ze het volste recht.”

Wat volgt is een flinke discussie met Sjoerd Sjoerdsma (D66), Tom van der Lee (GroenLinks) en Jasper van Dijk (SP). Bekijk de beelden hieronder.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terecht zegt Roelof Bisschop dat het niet gaat homohaat. Deze broeder heeft ons gebed in de geestelijke strijd hard nodig!