cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenvervolging
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2021 door Patrick Goede

India: 8 christenen gewond na gewelddadige inval in huiskerk

Een met stokken en bijlen bewapende knokploeg viel eerder deze maand een huiskerk in India binnen. Acht christenen raakten gewond en vijf van hen werden opgenomen in het ziekenhuis. Ze werden aangevallen vanwege het verlaten van de religie van hun voorouders. "Ik had nooit gedacht dat er zoiets met mij zou kunnen gebeuren", zegt Pastor Baghel van de huiskerk tegen Morning Star News.

Een groep van ongeveer 20 gelovigen had zich verzameld in het huis van broeder Jaggu Kashyap toen de knokploeg van 30 man binnenstormde. "Sommige kerkleden pakten mijn hand en vroegen of ik wilde vluchten maar ik antwoordde dat ik mijn kerk temidden van deze vervolging niet alleen wilde laten", vertelt pastor Baghel. Nadat hij tot tweemaal toe op zijn hoofd is geslagen, valt hij. Kerkleden rollen hem op zijn zij en brengen hem in veiligheid. "Daar zag ik hoe Jaggu en zijn familie werden geslagen totdat het bloed uit hun lichamen gutste."

De mannen die de kerk zijn binnengestormd roepen de christenen in grove taal op om het dorp te verlaten en nooit meer terug te komen.

"Pas nadat alle kerleden zich richtten op het tegenhouden van de aanvallers, stopten zij", vervolgt de pastor. Hij leidt al acht jaar de aanbiddingsdienst in de huiskerk. Nooit eerder werd hij bedreigd. "Ik had nooit gedacht dat er zoiets met mij zou kunnen gebeuren."

Nasleep
Vijf christenen zijn dusdanig gewond dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Maar dat duurt lang, want de politie weigert in eerste instantie in te gaan op de vele hulpaanvragen vanuit de gemeente. Ook het doen van aangifte blijkt een enorm karwei dat niet of nauwelijks door de politie wordt opgepakt. Na meerdere dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen worden de vijf kerkleden gelukkig weer ontslagen. Maar de behandeling en medicatie van hun wonden duurt nog altijd voort. 

India is nummer 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Helaas zijn er recentelijk steeds meer nare verhalen van christenen die door hun buurtbewoners het leven zuur worden gemaakt.

Lees ook:


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Een overheid die lauw of bang is om dit terreur tegen te gaan. Zou dit ooit goedkomen, ik ben bang van niet. Christen vervolging zal nog erger worden door geweld in die landen.