cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 februari 2021 door Redactie

Kritische reactie Amerikaanse bisschoppen op pro-abortus decreet Biden

Amerikaanse bisschoppen zijn niet blij met een nieuw pro-abortus decreet van de katholieke president Joe Biden. "Het decreet is in tegenspraak met ons menselijk verstand, schendt de menselijke waardigheid en is onverenigbaar met de katholieke leer", reageren de bisschoppen tijdens de US Conference of Catholic Bishops.

Wanneer een Amerikaanse president een decreet ondertekent, betekent dit dat een bepaalde beleidsvoering direct van kracht wordt. Het is geen wet, maar heeft wel invloed op de uitvoering van al bestaande wetten. Door het ondertekenen van het document krijgen pro-abortus organisaties meer voet aan de grond in de Verenigde Staten en daarbuiten. De organisaties krijgen financiële steun van de overheid voor het aandragen van abortus als manier van 'gezinsplanning'. 

De bisschoppen veroordelen de beslissing van Biden. "Hij promoot het vernietigen van menselijk leven", stellen zij op een landelijke bijeenkomst van katholieke bisschoppen in de Verenigde Staten. "Wij en andere broeders zijn tegen deze actie. We dringen er bij de president op aan om zijn regeringsperiode ten goede te gebruiken en de meest kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen, inclusief ongeboren kinderen."


Abortus
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
- Abortusdebat waait over naar Nederland: GroenLinks-Kamerlid haalt uit naar evangelicals
Meer over Abortus »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Biden moet zich dipe schamen