cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel steunt waarschuwing tegen christo-fascisme niet - CIP Podcast

“Het is niet verstandig om termen als ‘christo-fascisme’ in de mond te nemen. Het debat is al gepolariseerd genoeg. Laten we onze woorden wegen”, vertelt Andries Knevel. Dominee Axel Wicke waarschuwde tegen christelijk nationalisme en christo-fascisme naar aanleiding van de opkomst van het Trumpisme en de bestorming van het Capitool. EO-presentator Andries Knevel reageert hierop in de CIP Podcast.

“De christelijke achterban van Trump ziet gezinswaarden en medisch-ethische waarden verkruimelen onder invloed van de Democraten. Hun angst is dat zij gedwongen worden om keuzes te maken die tegen hun geweten ingaan. Voor hen was Trump hun laatste hoop. Voor een groot deel hebben we het hier naar mijn inschatting over brave christenen, geportretteerd door programmamaker Tijs van den Brink. Kijkend naar zijn reportages begrijp ik deze stemmers. Voor een deel voel ik mij met hen verwant. Een relatief kleine groep complotdenkers en rechtsextremisten was verantwoordelijk voor de bestorming van het Capitool. Tegelijkertijd mogen we niet ontkennen dat er bij die bestorming ook een aantal christenen betrokken was en dat vind ik onbegrijpelijk.”

Dat dominee Wicke naar aanleiding van de bestorming Nederlandse kerkleiders oproept om te waarschuwen, begrijpt Knevel niet. “Nederland is niet te vergelijken met de VS. Daar is wordt nog een soort 'gevecht' gevoerd dat in ons land al lang voorbij is.
Dus die harde polarisatie kennen we niet. En het beroep op het cultuurchristendom van eerst Wilders en later Baudet is nooit erg geland.”

Beluister het fragment vanaf minuut 37:35

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
Axel zou helaas bijna zelf onder het belabberde label christo-fascist passen, en dan aan de kant van antifa. Zelfde houding, andere pet.