cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kim Jong Un
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2020 door Redactie

Onderzoek: Steeds meer Noord-Koreanen komen in aanraking met de Bijbel

Ondanks extreme christenvervolging, neemt het aantal Noord-Koreanen dat met de Bijbel in aanraking komt sinds 2000 gestaag toe. Dat blijkt uit het jaarlijkse verslag van White Paper on Religious Freedom, meldt de Christian Post.

Voor het jaar 2000 gaven slechts 16 ondervraagde Noord-Koreanen aan ooit een Bijbel te hebben gezien. In de afgelopen decennia is dit toegenomen tot maar liefst 559 Noord-Koreanen. Sinds 2008 is de toename van het aantal Noord-Koreanen die in aanraking is geweest met Gods Woord toegenomen met vier procentpunt per jaar.

1234 Noord-Koreanen die gevlucht zijn uit het gesloten land deden mee aan het onderzoek. Zij meldden 1411 gevallen van religieuze vervolging. De situatie en strenge wetgeving tegen religie is volgens respondenten in de afgelopen jaren niet veranderd. Niet alle respondenten weten van de vervolging af. 46,7 procent getuigt van het bestaan van strafkampen in het land. Daarnaast gaf 38,6 procent van de respondenten aan geen weet te hebben van religie. Zij zijn nog nooit met een geloof in aanraking gekomen.

Noord-Korea staat op de eerste plaats op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het is verboden om in iets of iemand anders te geloven dat de Noord-Koreaanse staat en haar leiders. In het gesloten land is het dan ook verboden om religieuze lectuur te verspreiden. Ondanks het verbod en het grote risico zetten mensen hun leven op het spel om het evangelie te verspreiden.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen