cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
India politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2020 door Open Doors

Zwaargewonden bij aanval op christenen in India

Circa vijftien Indiase christenen zijn ernstig gewond geraakt, nadat een dorpsmenigte hun gebedsbijeenkomst had verstoord. De daders verbrandden ook Bijbels. De politie heeft zestien aanhoudingen verricht.

Zeker vier slachtoffers verkeren in levensgevaar, meldden nieuwsmedia in India. Zij hadden hoofdletsel en andere ernstige verwondingen. De politie zei dat overlast van de feestvreugde de oorzaak was. Christelijke dorpelingen en voorgangers spraken die lezing tegen en zeiden dat zij zijn aangevallen om hun geloof in Jezus Christus.

De politie heeft 45 agenten in het dorp Chinghavaram gestationeerd om de rust te herstellen. Maar de sfeer in het dorp in de deelstaat Chhattisgarh blijft gespannen.

Aanleiding voor de onrust was een naamgevingsceremonie vorige week dinsdag. Madvi Mukka had die avond in zijn huis een bijeenkomst georganiseerd voor mensen uit zijn kerk. Ook enkele gezinnen uit het dorp woonden de ceremonie bij. Na het gebed, dat enkele uren duurde, kregen alle genodigden te eten.

Na middernacht, toen de bewoners lagen te slapen, viel een groep van ongeveer zestig aanvallers, merendeels mannen, Mukka’s het huis binnen met stokken en ijzeren staven. De christenen probeerden in angst het huis te ontvluchten, maar de aanvallers achtervolgden hen urenlang door het dorp. Tegen half acht arriveerde de politie en bracht de gewonden naar het ziekenhuis.

Bij de aanval zijn vijftien christenen ernstig gewond, van wie er vier of vijf in levensgevaar verkeren. Voorganger Chinnam Sagar zei tegen de Amerikaanse nieuwsdienst UCA News dat er voor de aanval geen enkele reden was. Een andere predikant voegde eraan toe dat inheemse christenen in de centrale deelstaat door hindoe-extremisten onder grote druk worden gezet om hun geloof op te geven.

In de naburige staat Odisha verwoestten driehonderd hindoeradicalen vorige week de huizen van christelijke families in het dorp Sindurbahal. Op die plek moest volgens de dorpsmenigte een hindoetempel verrijzen. Veel christenen kregen een afranseling. Jongeren van de linkse Ambedkar-partij namen het op voor de christenen. Open Doors heeft gevraagd om gebed voor de vervolgde christenen en herstel van hun woningen.

De christelijke minderheid in India lijdt in toenemende mate onder vervolging door nationalistische hindoes. India staat op de tiende plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Het land telt ruim 1,3 miljard inwoners, onder wie ongeveer 66 miljoen christenen.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen