cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rob Jetten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2020 door Jeffrey Schipper

Video: confrontatie Jetten en Van der Staaij over islamterreur en refoscholen

Is het niet onfris om een discussie over de zogenaamde anti-homoverklaring van een school te vermengen met islamterreur? Dit vroeg SGP-leider Kees van der Staaij zich af in een debat met Rob Jetten (D66) over de aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk en de gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting in ons land.

"Meneer Jetten gaf aan dat hij het goede gesprek wil voeren", zegt van der Staaij. "Dan helpt het niet om zonder kennis van de inhoud verklaringen af te serveren als 'anti-homo', terwijl diezelfde verklaringen tien jaar geleden door een PvdA-minister werden omarmd." Jetten: "Er kan geen sprake zijn van een veilig leerklimaat als je identiteit aan de voorkant wordt verworpen. Daarom neem ik daar stevig stelling tegen. Tegelijkertijd ben ik het met Van der Staaij eens dat het goed is om hierover het debat aan te gaan. Dat is de enige weg vooruit."

Bekijk de video:


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is begrijpelijk dat dhr Jetten het moeilijk vind. Daar zit bij veel mensen pijn.

Anderzijds worden er dagelijks vele verklaringen of andere anti christelijke dingen (geestelijk) of letterlijk ondertekend die ons christen zijn in het diepst van onze ziel raken. De pijn die Jetten ervaart hebben wij net zo goed aan de andere kant, alleen van ons wordt dan geacht dat we het slikken en ons standpunt bij buigen.