Klopjacht op Pakistaanse christen wegens godslastering: beloning meer dan 52.000 euro

Radicale moslims in Pakistan zijn bezig klopjacht op de voor blasfemie ter dood veroordeelde Faraz Pervaiz. Hij is de eerste christen ooit die door de Pakistaanse overheid werd aangeklaagd voor godslastering. Dat gebeurde in 2017. Hij organiseerde diverse protesten en acties tegen de islam, zo meldt de Christian Post. In Pakistan kan godslastering je je leven kosten. Na het vonnis vluchtte Pervaiz het land uit waarop er een klopjacht is georganiseerd. Er staat een prijs van ruim een halve ton op zijn hoofd.
Pervaiz leidde protesten die "zowel de politiek als de theologie van de islam uitdaagden, hij presenteerde zijn interpretaties van de koran en bekritiseerde de profeet Mohammed." Nadat video's, karikaturen en berichten door de christen en zijn vader online verspreid werden, vluchtte hij naar Thailand volgens de Christian Post. Sindsdien is de klopjacht door radicale moslims op de christen geopend. De beloning voor het doden van Pervaiz is momenteel omgerekend meer dan 52.000.
In juli werd de locatie van Pervaiz ontdekt in Bangkok en verschenen daar beelden van. De video werd gemaakt door een Pakistaanse moslim. Hij riep 'elke moslim in de wereld' op om naar Thailand af te reizen en Pervaiz te doden.
In Pakistan is godslastering een zwaar vergrijp waar de doodstraf op staat. Wanneer iemand ontsnapt aan de uitvoering van het vonnis, is hij zijn leven nog niet zeker. Radicale moslims eisen naleving en uitvoering van de wet. Wanneer een veroordeelde christen aan de doodstraf ontsnapt, eisen radicale moslims alsnog de dood van de gelovige.
Dit was ook het geval na de bevrijding van Asia Bibi uit de dodencel. Bibi werd in 2009 gearresteerd en ter dood veroordeeld wegens een valse beschuldiging van blasfemie. Ze zou met de islam gespot hebben in een gesprek met twee islamitische vrouwen. Wereldwijd zetten tientallen landen en organisaties zich in voor de vrijspraak van Bibi die in 2019 uiteindelijk Pakistan wist te ontvluchten en verblijft op een geheime locatie in Canada, wegens de aanhoudende doodsbedreigingen.
Praatmee