cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenen nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2020 door Redactie

Aanslag Boko Haram: 12 christenen gedood in Nigeria

Eerder deze week kwamen 12 christenen om het leven bij een jihadisten aanslag. De aanslag werd vermoedelijk gepleegd door islamitische extremisten van Boko Haram. De aanval vond plaats in het onrustige noordelijke deel van Nigeria. De Christian Post meldt dat minstens 12 gelovigen om het leven kwamen, waaronder een plaatselijke voorganger. Daarnaast zijn naar verluid minstens negen vrouwen en vier kinderen gekidnapt door de terreurgroep.

"Huizen zijn leeggeroofd en platgebrand in een aanval die twee uur lang aanhield", vertelt buurtbewoner Ishaku Musa. Musa vertelt dat de gewapende terreurgroep met negen trucks het dorp binnenreed. De militanten schoten volgens hem in het rond met hun geweren. Musa en anderen uit de omgeving van het overvallen dorp stellen dat Boko Haram verantwoordelijk is voor de aanval.

De aanval werd gepleegd op nog geen 25 kilometer van Chibok. Hier werden in 2014 meer dan 200 voornamelijk christelijke schoolmeisjes ontvoerd door Boko Haram. De islamitische groep jihadisten terroriseert al jaren het noordoostelijke deel van Nigeria. Zij plegen gewapende overvallen waarbij ze dorpen platbranden en vrouwen en kinderen ontvoeren. Naar schatting van de Verenigde Naties ontvluchtten ongeveer 3,4 miljoen mensen hun huis wegens de dreigende terreur.

Nigeria staat op plek twaalf op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. "Nigeria is religieus gezien te verdelen in het noorden dat overwegend islamitisch is, en het zuiden waar christenen in de meerderheid zijn. Christenen die in het noorden en midden van het land wonen, hebben veel te lijden onder geweld van radicale moslimgroeperingen en militante Fulani-herders. De radicale islam en het geweld rukken steeds verder op naar het zuiden", aldus de hulporganisatie voor vervolgde christenen.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De gewenning slaat toe. Geen reactie op zo'n vreselijk bericht betekent wat. Onverschilligheid?Elie Wiesel zei:Onverschilligheid is voor mij de belichaming van het kwaad.Er kunnen momenten zijn dat we niet bij machte zijn om onrecht te voorkomen, maar er mag nooit een moment zijn, dat we niet protesteren.We moeten partij kiezen. Neutraliteit helpt de onderdrukker, nooit het slachtoffer.