cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
China
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 augustus 2020 door Redactie

Christelijke begrafenissen steeds lastiger in China

De druk op christenen in China blijft maar toenemen. Opnieuw zijn er namelijk strengere maatregelen aangekondigd om mensen die een christelijke begrafenis willen zo veel mogelijk tegen te werken. In sommige delen van het land is het zelfs verboden om te bidden en uit de Bijbel te lezen op begrafenissen. Dat meldt Bitter Winter.

Bitter Winter is een waakhond op het gebied van mensenrechten en met name vrijheid van godsdienst in China. In steeds meer regio’s wordt het haast onmogelijk om een overledene op een christelijke wijze te begraven. Zo heeft de provincie Liaoning alle religieuze plechtigheden op begraafplaatsen per direct verboden. Dat betekent dat er niet gebeden mag worden, dat men niet uit de Bijbel mag lezen en dat een voorganger ook niet mag preken. Dit wordt streng gecontroleerd.

Kerkleiders werden hier in juli uitgebreid over geïnformeerd. Ook huwelijksceremonies op christelijke wijze zijn uit den boze. Voorgangers die de nieuwe regels overtreden, zullen direct ontslagen en gestraft worden.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen