cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

Een ernstige waarschuwing tegen een christelijke sekte: waarom? - CIP Podcast

Via Facebook verspreidt een groep de boodschap dat Jezus al in 1991 is teruggekeerd op aarde in het lichaam van een Chinese vrouw. Chris Verhagen waarschuwt nadrukkelijk tegen een nieuwe, opkomende sekte die christenen in Nederland volgens hem wil misleiden. CIP-redacteur Jeffrey Schipper besprak dit interview over de Kerk van de Almachtige God in de CIP Podcast.

"Met name hun handelswijze valt mij op", vertelt de redacteur. "Als zoekterm gebruikte Chris op YouTube ‘christelijke film’. De eerste 15 zoekresultaten waren allemaal van deze sekte. Al hun videomateriaal vertalen ze naar zo veel mogelijk verschillende talen, zodat ze makkelijk gevonden worden op YouTube.

Daarbij benaderen ze op zeer agressieve wijze mensen op Facebook, doen zich ook dan voor als gewone christenen en proberen je geleidelijk van hun dwaalleer te overtuigen. De vriendschapsverzoeken van Chinese aanhangers van deze sekte duiken sinds 2018 regelmatig op. Op de Facebook-pagina van CIP.nl hebben we aan de lopende band accounts van geblokkeerd. Dit gold ook voor CIP-lezer meneer Van Olffen: ‘Ik heb zeker al 20 profielen van die Chinezen geblokkeerd!! Ze komen steeds weer terug onder een andere naam.’

De beweging timmert dus al een tijdje aan de weg, maar onderbouwde waarschuwingen in de christelijke media zijn zeldzaam. Ik denk dan ook dat veel christenen hier dankzij de waarschuwing van Chris voor het eerst mee in aanraking kwamen", aldus Schipper.- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Het is jammer genoeg een gebrek aan Bijbelkennis vooral waar het evangelie nog niet is doorgedrongen hetzij in onze omgeving maar vooral ook in zending gebieden waar verleidingen een gevaar brengen door valse leer die aannemelijk klinkt. Het is de duivel er om te doen om ons te weerhouden van Gods woord want als Jezus echt komt is het met hem gedaan.