cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
marokko
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2020 door Nienke Alblas

Marokko arresteert steeds meer christenen wegens hun geloofsovertuiging

Autoriteiten in het islamitische Marokko hebben het gemunt op christenen. Minstens drie gelovigen zijn in de afgelopen week gearresteerd volgens de Christian Post. "Moslims die zich bekeren tot het christenendom lopen tegen veel juridische problemen aan, naast de dreiging voor hun veiligheid", aldus directeur van de Marokkaanse vereniring voor geloofsvrijheid, Jawad Elhamidy.

Christenen in Marokko hebben wettelijk de vrijheid om samen te komen en diensten te houden, maar evangeliseren is een brug te ver. In Marokko zijn ongeveer 8.000 tot 25.000 christenen. Onder de buitenlandse inwoners van het Noord-Afrikaanse land zijn nog zo'n 40.000 mensen christen. Dit is een sterke minderheid in verhouding tot de 34,6 miljoen inwoners.

De Marokkanse wetgeving stelt dat het strafbaar is om 'het geloof van een moslim te laten wankelen'. Dit zorgt ervoor dat christenen een hoog risico lopen op een arrestatie wanneer zij met niet-christenen over het geloof praten, volgens Open Doors.

De arrestaties van christenen nemen toe door de politieke situatie in Marokko en toenemend moslimextremisme. Christenen strijden voor meer religieuze vrijheid in het land. "We willen het recht op het inzegenen van huwelijken en houden van begrafenissen naar de gebruiken van onze religie. We willen erkend worden als Marokkaanse christenen", aldus Chouaib El Fatihi.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Dat is helemaal wat moois!!!!! Hier in de grote moskee in Rotterdam bekeringsdagen organiseren en genieten van onze grondwet en godsdienstvrijheid, en daar moeilijk lopen doen. Schandalig!! Ik hoop dat er wat aan gedaan wordt....