cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Orlando Bottenbley relativeert racisme-ophef: verfrissend? - CIP Podcast

"Het aantal donkere voorgangers in reformatorische kringen is niet eens op één hand te tellen. Een slimme zet van het Reformatorisch Dagblad op Orlando Bottenbley, één van de voormannen van evangelisch Nederland, uitgebreid te interviewen", stelt redacteur Jeffrey Schipper in de CIP Podcast naar aanleiding van dit nieuwsbericht.

"Heerlijk om een ander geluid in het racismedebat te horen", vervolgt de redacteur. "In talkshows en kranten staan voortdurend interviews met donkere mensen die hun ervaringen met racisme delen. Ik steun dit van harte. Zo vind ik het heel goed dat we Gilbert Thera een podium hebben gegeven op CIP.nl. Maar zonder tegengeluiden ontstaat het beeld dat Nederland een racistisch landje zou zijn en dat is natuurlijk onzin. Verfrissend dat Bottenbley dan ook in het interview zegt dat 'minderwaardigheidsgevoelens worden uitvergroot'.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe donkere mensen die deel uitmaken van een Biblebelt-gemeenschap dit racismedebat beleven. Het Reformatorisch Dagblad zal veel contacten hebben in Katwijk, Rijssen en Barneveld. Wat zijn de ervaringen van een refogezin met geadopteerde kinderen? Ervaren zij ook racisme? Vinden zij de ophef net als Bottenbley overdreven? Daar ben ik heel benieuwd naar!"

Beluister het podcastfragment over Bottenbley en racisme vanaf minuut 27:


Cvandaag podcast
- Begeven met FVD-flirtende SGP’ers zich op glad ijs? Ds. Messemaker antwoordt
- HHK bezint zich op nieuwe Bijbelvertaling: goed idee? Ds. Messemaker antwoordt
- Ds. Messemaker juicht kanselruil PKN en HHK toe: “Ik ben positief verrast”
- Vindt er een geestelijke opwekking plaats in Iran? Richard Groenenboom antwoordt
- Vandaag speelt Nederland eerste WK-wedstrijd: wel of niet boycotten?
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen