cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
paasroute
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 april 2020 door Patrick Simons

Hoe deze kerk in Hardinxveld-Giessendam als gesloten kerk tóch evangeliseert

Gedurende de coronacrisis ontstaan er prachtige initiatieven. De berenjacht is zo’n initiatief. Daarbij struinen kinderen door de straten op zoek naar beren die mensen voor het raam hebben gezet. Met Pasen op komst bedacht de hervormde kerk van Hardinxveld-Giessendam een bijzonder christelijk alternatief: de Paasroute. CIP.nl sprak stelde Arma Don, één van de initiatiefnemers enkele vragen: “Mensen kunnen op een zichtbare manier in hun raam getuigen van de boodschap van Pasen.”

Wat houdt jullie initiatief precies in?
“We willen mensen stimuleren om te getuigen van het offer dat Jezus gebracht heeft en wat dit voor mensen betekent. We roepen op om in het voorraam (of een andere zichtbare plek van het huis) iets creatiefs te maken of neer te zetten waardoor anderen op Hem gewezen worden.”

Hoe zijn jullie op dat idee gekomen?
“De landelijke berenjacht liet hier in de buurt ook vele kinderen langs de huizen op speurtocht gaan. Dat bracht me op het idee. Wat zou het mooi zijn als we, nu kerken niet open kunnen, getuigen vanaf de plek waar we wel vandaan kunnen getuigen. Als we mensen die toch al op zoek zijn naar beren, nu ook een echte schat kunnen meegeven, dan is dat heel mooi. En iedereen die langs het huis komt krijgt zo de Paasboodschap mee!”

Hebben jullie al reacties ontvangen?
“Verschillende mensen hebben al gereageerd. Sommigen hebben inderdaad al een foto van hun raam gemaakt en op Facebook of Instagram gezet met #Pasen2020”

Waarom vind je dit initiatief zo belangrijk?
“Ieder mens is waardevol en uniek en voor de zonde van ieder mens is Jezus aan het kruis gestorven. Het is aan ons om dit te geloven, want zoals Johannes 3:16 zegt: ‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’ Dit is dus een boodschap van levensbelang voor iedereen.”

Hoe kunnen mensen meedoen?
“Ze kunnen op een zichtbare manier in hun raam getuigen van de boodschap van Pasen. Ze kunnen hier dan eventueel ook nog een foto van online plaatsen met #Pasen2020, zodat we met elkaar ook online getuigen waar Pasen over gaat! Ook mogen mensen het filmpje of de flyer delen met iedereen die ze kennen. Op de website van onze kerk wordt alles nogmaals uitgelegd.”

Waarom vind je het belangrijk om juist nu te getuigen van het licht in de duisternis?
“Pasen is het feest van hoop en redding. Dat is iets waar veel mensen nu naar op zoek zijn. Wat zou het mooi zijn als ze hun vrede vinden bij Degene die alleen echt vrede kan geven. Jezus! Door Zijn liefde kunnen wij in vrede leven, wat de omstandigheden ook zijn. Dan kunnen we met Paulus mee getuigen zoals in Romeinen 8:38-39 schrijft. Niets kan ons scheiden van Zijn liefde!”


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen