cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kuzu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 november 2019 door Patrick Simons

Tunuhan Kuzu: "ChristenUnie krijgt hulp uit Israël bij het schrijven van moties"

Tunuhan Kuzu, de lijsttrekker van de politieke partij Denk heeft een debat aangevraagd over 'vermeende buitenlandse inmenging'. Hij stelt dat Joël Voordewind, Kamerlid namens de ChristenUnie, hulp krijgt van de Israëlische ambassade bij het schrijven van moties. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Nadat Kuzu het verzoek indiende, bleef het even stil vanuit de Kamer. Uiteindelijk ging Voordewind zelf naar voren om te zeggen dat hij het een goede suggestie vindt om hierover een debat te voeren. "Ik heb niks te verbergen. Wel wacht ik even op instructies van de Israëlische ambassadeur, voor het ik het debat met u voer", reageerde hij gevat. Kees van der Staaij besloot ook om te reageren. Hij vroeg zich of of het een idee is om een debat te voeren over de vraag of Kuzu voldoende in Nederland is geïntegreerd. De politicus van Denk komt oorspronkelijk uit Turkije.

Kuzu stelt dat hij in een Israëlische krant heeft gelezen dat Voordewind bij het indienen van een motie de hulp had gehad van de Israëlische ambassade. De bewuste motie gaat om het gelijk behandelen van Israël met andere landen bij producten die op de markt komen.

Tweede Kamerlid Eppo Bruins reageert in zijn column op CIP.nl op de uitspraken van Kuzu en stelt dat je tegenwoordig verdacht bent als je het nog maar een klein beetje voor Israël opneemt. Lees de column hier! 

Lees meer in het Nederlands Dagblad. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
Waait niet over. Daarvoor is het aandeel van deze groep te groot binnen onze maatschappij. Dat klinkt niet politiek correct, maar is wel de realiteit.