cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
President Erdogan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2019 door Jeffrey Schipper

Duitse christendemocraat verwacht actie nadat Erdogan tientallen christenen het land uitzette

De Turkse president Erdogan heeft sinds 2017 ongeveer zeventig christenen het land uitgezet. Volgens International Society for Human Rights (IGFM) beschouwt Erdogan hen als een gevaar voor de openbare veiligheid. Dit schrijven het Nederlands en Reformatorisch Dagblad.

Martin Lessenthin is woordvoerder van IGFM, een internationale mensenrechtenorganisatie. Volgens hem komt het steeds vaker voor dat christenen Turkije niet in mogen of uitgewezen worden. Lessenthin riep de Duitse ambassade op een luid protest te laten horen tegen de verbanningen. De christendemocraat Michael Brand wil dat het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken haar spierballen richting Turkije laat zien door deze verbanningen aan de kaak te stellen.

De christenen zijn uitgezet naar onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Finland, Nieuw-Zeeland, Canada, Australië en de ­Verenigde Staten. Met name de zaak-Andrew Brunson deed veel stop opwaaien. De Amerikaanse voorganger werd twee jaar vastgehouden en vorig jaar vrijgelaten.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
We bidden ÉÉNparig voor Erdohan als geliefd mens naar Gods beeld, halleluja

Shalom