cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christian Climate Action Nederland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2019 door Christian Climate Action Nederland

Christelijke klimaatactivisten doen mee aan geweldloze blokkade in Amsterdam

Als Christian Climate Action Nederland doen we mee met de geweldloze blokkade van de Museumbrug in Amsterdam door Extinction Rebellion vanaf 7 oktober onder het motto ‘Opstand voor het leven’. Twee keer per dag houden we een getijdengebed op de blokkade: om 13.30 uur en om 19.30 uur.

Christian Climate Action Nederland, opgericht in juni 2019, bestaat uit een groep mensen uit verschillende geloofsgemeenschappen. Ze voelen zich geroepen vanuit hun geloof mee te doen aan geweldloze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid voor het milieu.

De blokkade van de Museumbrug door Extinction Rebellion heeft tot doel om de overheid te bewegen om onmiddellijk maatregelen te nemen tegen de klimaatcrisis. De blokkade is deel van een wereldwijde rebellie die plaatsvindt in meer dan 50 landen, in steden als Londen, New York, Parijs en Berlijn. De actie draagt de naam: “Rebel without Borders”. In Amsterdam wordt het een kleurrijk geheel met dagelijkse activiteiten als lezingen, performances en muziekoptredens.

'Wij doen mee met deze blokkade in het besef dat we schuldig zijn aan de vernietiging van de Gods schepping, terwijl we geroepen zijn die te behoeden', laat de christelijke groepering weten. 'Als christenen zijn we welkom bij Extinction Rebellion. Dat is bijzonder. Het raakt ons dat zoveel jonge mensen in Extinction Rebellion in diepe rouw leven om de vernietiging van de aarde. Het is confronterend om deze uitroeiing werkelijk onder ogen te zien. We neigen er naar die te onderschatten of dan maar niets te doen.

Hoe het er 7 oktober op de Museumbrug uit zal zien, weten we nog niet. We stellen ons voor dat we op de blokkade iedere keer een andere plek zullen vinden voor onze gebeden en liederen: bij de vastgeketende rebellen vooraan of midden op de brug waar veel mensen te vinden zijn. In onze gebeden zal ruimte voor rouw en schuldbesef, maar ook voor hoop en vertrouwen, om samen de waarheid van de klimaatcrisis te durven toelaten. We zullen bidden voor de klimaatvluchtelingen, vragen om Gods ontferming en om bescherming van de rebellen op de Museumbrug. En we zingen zeker Laudato si!'

Klik hier om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Christian Climate Action Nederland.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Burgerlijke ongehoorzaamheid , Rebellen, blokkades, vastketenen, diepe rouw ! Ik heb zo mijn twijfels bij deze oecumene van klimaatactivisten. Het is maar wat je onder “Rebel without borders” verstaat. Volgens mij dienen christenen een andere Weg te volgen.