SGP verdedigt in discussie met boze Bekende Nederlander abortusstandpunt: "30.000 abortussen per jaar zijn niet nodig"
"Het is triest dat er in Nederland schrijnend weinig bescherming wordt geboden aan ongeboren menselijk leven. Laten we dáár wat aan doen!", aldus SGP-leider Kees van der Staaij dinsdag in de Tweede Kamer. Deze uitspraak schiet bij presentator Tim Hofman in het verkeerde keelgat. Op sociale media haalde hij fel uit naar de christelijke partij.
Hofman reageerde via Twitter: "Praat anders eens met een vernederd verkrachtingsslachtoffer, gedwongen tot de rotsituatie die abortus heet, voordat je voor de camera de grote jongen uithangt. Pas op de plaats, vriend."
Even later reageerde de SGP via haar officiële Twitterpagina: "Hoi Tim, dank voor je belangstelling in de SGP. Eens dat er heel moeilijke situaties zijn. Maar je maakt ons niet wijs dat die 30.000 (!) abortussen per jaar alle 30.000 (!) per se nodig zijn. Wat is er mis met het zoeken naar alternatieven en het aanbieden van hulp?"
Tim Hofman: "Die abortussen zijn nodig als de vrouwen om wie het gaat het nodig vinden. Dat is niet aan jullie, het is hun lichaam. In gesprek gaan? Fine, als die vrouwen dat willen. Hoog van de toren blazen zoals Kees daar doet vanaf het spreekgestoelte: niet supportive voor die vrouwen."
SGP: "En wie neemt het dan op voor de ongeboren levens? Hebben die vanaf 25 weken wel recht op leven, en met 23 weken niet? Rechten van de vrouw worden vaak genoemd, rechten van het kind vaak vergeten. Daarom des te meer nodig om het voor hen op te nemen!"
Tim Hofman: "Als je daar dan voor bent, zoals je stelt, dan is dit niet de way to go. Zo'n (politiek) pleidooi vereist mijns inziens veel meer nuance en empathie. Ook -juist!- voor de moeders. En intimidatie bij klinieken al veel eerder afkeuren. Nu is het is niet pro-life, maar anti-abortus."
SGP: "Beeld van intimidatie is niet bewezen en (gelukkig) onterecht. Verder eens dat empathie en nuance belangrijk zijn. Daar zullen we ons best voor doen - ook al is het soms lastig om nuance en empathie op Twitter door te laten komen."
Tim Hofman: "Die vrouwen ervaren het als intimidatie, kom op nou. Het helpt ze in ieder geval niks op zo'n zware dag (Ik bedoel die nuance en empathie ook in de pleidooien en andere media-uitingen)."
SGP: "Er zijn ook wekelijks (!) vrouwen die dankbaar gebruik maken van hulpaanbod van de wakers van Erishulp. Zij wisten niet dat er hulp was, gingen daarom naar abortuskliniek, maar kwamen in contact met hulporganisatie en kozen ervoor hun kindje te behouden."
Tim Hofman beëindigt de discussie met een link naar het artikel 'Hoe ‘Er Is Hulp’ misleidende informatie verspreidt over abortus'.
Praatmee