cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
deporteren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2019 door Dick van den Bos

Zweden zet christenen uit naar landen waar ze worden vermoord

Al jarenlang deporteren de Zweedse autoriteiten christenen naar landen waar ze worden vervolgd en vermoord. Landen zoals Afghanistan, die door Open Doors betiteld wordt als tweede gevaarlijkste land in de wereld, na Noord-Korea. Slechts enkele weken geleden zijn er weer diverse christenen uitgezet van Zweden naar Afghanistan, meldt The Christian Post.

De Zweedse autoriteiten motiveren deze mensenrechten-schendingen door te claimen dat deze vluchtelingen geen 'echte' christenen zijn. Ze hebben absurde vragen opgeschreven om dit te onderscheiden, zoals de vraag 'wat zegt Mattheüs 10:34?', of 'kun je de sacramenten beschrijven?'"

Micael Grenholm tesste het onder tienduizenden Zweedse christenen en kwam er achter dan slechts 300 mensen meer dan 60 procent van de antwoorden goed had. Het is dus duidelijk, zegt hij, dat deze vragen helemaal niet aantonen of je een christen bent.

Klik hier om het hele verhaal van Grenholm hierover te lezen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Niet alleen Zweden, ook de Nederlandse iND werkt op dezelfde wijze als voornoemd...ik spreek uit ervaring in gesprek met mannen in Rotterdam..naar aanleiding van dit soort vragen wordt door de IND hun christen-zijn beoordeeld en wordt dezelfde actie genomen als in Zweden...

Noot Volkskrant: Nederlands ambassadepersoneel in Afghanistan gaat slechts in Kaboel onder zware begeleiding op pad...