cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Claudia de Breij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Onbegrip, boosheid en walging: zo reageren buitenstaanders op homoverklaring christenen

Honderden protestantse predikanten en voorgangers hebben zich met het ondertekenen van de zogeheten Nashville-verklaring uitgesproken tegen lhbt'ers. Ze betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw. Hoe wordt van buitenaf op deze veelbesproken verklaring gereageerd? Bekijk hier een overzicht.

Dr. Jan van de Beek: "Ik heb de Nederlandstalige NashvilleVerklaring integraal doorgelezen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar er staan geen oproepen tot repressie of actieve discriminatie binnen de Nederlandse samenleving als geheel in. Wel wordt er een grote psychische druk gelegd op gelovigen binnen die gemeenschappen waaruit dit voortkomt. Dat is niet fijn, weet ik uit ervaring, maar iedereen kan uit die geloofsgemeenschappen stappen, overigens zonder dat er een geweldsdreiging wegens afvalligheid bestaat."

"Dus wat mij betreft is dit gewoon meningsvrijheid. Mensen moeten dit kunnen denken, zeggen en opschrijven. Of mainstream maatschappij dat nu leuk vindt of niet. Het alternatief is een seculiere dictatuur. Dus zolang mensen niet actief oproepen tot geweld of andere vormen van wetsovertreding moeten ze binnen de grenzen van de wet kunnen zeggen wat ze willen in een vrije en open samenleving. Dit is wel een goede waarschuwing voor de mainstream maatschappij: als mensen met dit soort (orthodoxe) meningen de meerderheid vormen (of zelfs maar een grote minderheid) dan kan het natuurlijk wel tot wetswijzigingen komen in de door hen gewenste richting."


Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
De druiven zijn zuur, voor hen die niet willen luisteren naar Gods Woord. We hebben in Nederland, de scheiding van Kerk en Staat. Laat dat zo blijven. De christenheid dient onvoorwaaqrdelijk achter Gods Woord te staan, anders zijn we als christenen niet "het zout der aarde". O ja, in 2 Petrus 3: wordt duidelijk dat men de gezonde leer niet meer wenst te aanvaarden. Laat iedereen zelf de verantwoordelijkheid nemen.