cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 september 2018 door EenVandaag

Kees van der Staaij hekelt 'lastercampagne' tegen Siriz: "Stop het nepnieuws"

"Stop het nepnieuws over Siriz. Er is een geregisseerde campagne tegen hen aan de gang," zegt SGP-leider Kees van der Staaij in een uitzending van EenVandaag. Onlangs werd in seculiere media kritiek geuit op de vermeende 'anti-abortus houding' van de organisatie Siriz. Van der Staaij hoopt dat de Tweede Kamer de subsidie van Stichting Siriz niet intrekt.

Volgens De Groene Amsterdammer benadrukken medewerkers van Siriz in chatgesprekken vooral de eventuele spijt na een abortus. En dat terwijl Siriz 1,5 miljoen euro subsidie ontvangt om neutrale hulp te verlenen als je onbedoeld zwanger bent. Volgens Siriz is er een verkeerd beeld geschetst doordat slechts enkele citaten zijn opgenomen in het artikel.

Volgens Siriz is er in het volledige gesprek 'geen enkele sprake van sturing. Integendeel, het geeft goed weer dat Siriz het belangrijk vindt dat een vrouw haar mogelijkheden kent en overweegt en zélf een weloverwogen keuze maakt over haar zwangerschap. Net zoals bij elke belangrijke beslissing in het leven is het goed om daarbij de gevolgen op korte en lange termijn te overwegen.'

Siriz is een neutrale organisatie en is voortgekomen vanuit het christelijke VBOK. Om die reden spelen christelijke waarden in de visie van Siriz een belangrijke rol. Van der Staaij: "Leg niet alles onder een vergrootglas, omdat de kleur van de organisatie je niet aanstaat. Ze hebben het over bescherming van ongeboren leven, naast de keuzevrijheid van de vrouw."

"Siriz moet net als elke andere organisatie op hun werk worden beoordeeld," vindt de partijleider. Hij waarschuwt politieke partijen om geen overhaaste beslissingen te nemen door subsidie aan Siriz stop te zetten.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
De abortusklinieken zelf zijn ontzettend sturend! Door te overtuigen dat mensen 'slechts een vruchtzakje' weghalen, trekken ze velen over de streep. Slangen zijn het - hun ideeën komen uit het diepste punt van de hel..