cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
regen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad oppert idee: speciale biddag om regen

Al wekenlang valt er in ons land niet of nauwelijks een druppel regen. Wordt het tijd voor een speciale biddag om regen? Dit idee oppert de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad. "De Bijbel leert ons dat de weersituatie valt onder het bestuur van God."

Vanwege de droogte in Nederland is de waterstand enorm laag. De verwachting is dat het landelijke gemiddelde van het neerslagtekort zal stijgen tot 266 millimeter en volgens de LCW is "een dergelijk neerslagtekort vergelijkbaar met de situatie in het recordjaar 1976". Verzekeraars voor de landbouw krijgen veel meer schademeldingen binnen wegens droogte dan in voorgaande jaren. 

Het RD wijst op Zondag 10 van de Heidelbergse Catechismus, waar staat geschreven dat de christen belijdt dat regen en droogte niet bij geval maar van Gods Vaderlijke hand ons toekomen. Dat neemt volgens de hoofdredactie niet weg dat de mens als rentmeester verantwoordelijk is voor Gods schepping.

"Tegelijk staat voluit overeind dat God de bestuurder is van de natuur, Die nietige mensen soms laat voelen wat hun gedrag teweegbrengt. (...) De Heere kan ook nu een milde regen zenden, zoals bij Elia, die in de tijd van Achab op de Karmel bad om regen. Die God leeft nog!"

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ze kunnen beter oproepen om te bidden dat Nederland zich bekeert!!