cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 juni 2018 door De Hoop

Hans Maat: "Ik wil graag een bruggenbouwer zijn"

Tijdens de open dag van De Hoop, op D.V. zaterdag 23 juni, is de spreker Hans Maat. Hans is misschien het best bekend als de oprichter van de band Sela, maar hij is ook directeur van het Evangelisch Werkverband (EW).

Het EWV is een beweging binnen PKN die zich wil inzetten voor een kerk die leeft uit het geloof en die mensen toerust om als discipel van Jezus te leven. “Bij ons is het cruciaal dat het over de Vader, de Zoon, maar ook over de Heilige Geest gaat,” zegt Hans. “De Heilige Geest is vaak de grote Onbekende. Wie is toch die vriendelijke Helper? Wij willen graag meer van Hem laten zien.”

We vragen waarom de Heilige Geest zo belangrijk voor hem is. Hans vertelt: “Zeven jaar geleden zat ik met de Bijbel op schoot. Ik las Handelingen. Dan lees je ongewone dingen over genezingen. Ik zei tegen de Heer dat ik dat soort dingen niet zag in mijn leven en dat ik dat wel zou willen. Daar ben ik voor gaan bidden. Ik merkte dat God duidelijker ging spreken. Ik heb allerlei modellen om mensen tot geloof te brengen, maar de Heilige Geest kan in tien seconden meer doen dan ik kan bedenken. Nu zuchten sommige mensen misschien: ‘Daar heb je weer zo’n charismatisch type,’ maar ik zit nog steeds met mijn gezin in de Gereformeerde Bond. Ik wil juist graag een bruggenbouwer zijn tussen verschillende kerkelijke stromingen.”

Hans zal tijdens zijn bezoek aan De Hoop niet voor het eerst met verslaving geconfronteerd worden. “Vanaf mijn jeugd heb ik vanaf dichtbij mensen zien worstelen met verslaving,” zegt hij. “Bij mensen die voor gebed bij het EWV komen zie ik ook veel mensen met verslavingsgevoeligheid. Verslaving is onderdeel van de gebrokenheid van de wereld. Ik ben blij dat bij De Hoop het herstel niet alleen gericht is op het lichamelijke, maar ook op het geestelijke. Ik geloof dat er hoop en verlossing komen als je mensen bewust kunt maken van Gods aanwezigheid en kracht. We hebben nog niet half door hoe krachtig Gods aanwezigheid werkt. Hij brengt verzoening en herstel!”

Lees hier meer over de Open Dag van De Hoop.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen