cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Donald Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Laat Trump ware aard van Amerikaans christendom zien? - Rik & Jeffrey Podcast

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdagavond een einde gemaakt aan het scheiden van kinderen en hun ouders bij de Amerikaanse grens. Veel mensen, waaronder christenen, uiten felle kritiek op Trumps immigratiebeleid. Rik & Jeffrey bespreken de laatste ontwikkelingen in de CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 2:50

"Opvallend is dat veel evangelicals - vergelijkbaar met evangelische en reformatorische christenen in Nederland - het immigratiebeleid van Trump toejuichen. Daar wordt over het algemeen op een minder genuanceerde wijze tegen immigratie aangekeken. Een christelijke voorman als Gert-Jan Segers, die ik nu voor het gemak 'gezond links' noem, is in de VS een zeldzaamheid. Daar hanteert men hardere standpunten tegen homoseksualiteit, abortus én immigratie."

Ook christelijke leiders hebben hun afkeuring geuit. Hillsong New York voorganger Carl Lentz: “In alle eerlijkheid: het is beschamend. Is dit Jezus? Is dit het christendom? Is dit de Bijbel?”, vroeg Lentz zich hardop af. Rik onderstreept dat de meeste Amerikaanse christenen nog steeds achter het beleid van Donald Trump staan. "Gelovigen die zich kritisch uitlaten zijn over het algemeen links, maar vormen geen representatief beeld van christelijk Amerika."

Eerder verdedigde procureur-generaal Jeff Sessions het beleid door Romeinen 13 aan te halen. Rik: "Men stelt dat de wet gehandhaafd moet worden. Maar er is onderscheid tussen rechtlijnig en humaan de wet handhaven. De wet zegt bijvoorbeeld dat je niet mag stelen. Onlangs stal mijn dochtertje kauwgom uit de winkel. Volgens de wet zou ik haar moeten aangeven bij de politie. Dat doe ik natuurlijk niet! Op zo'n moment is het niet wijs om rechtlijnig te zijn."

Rik wijst op een interview met de Amerikaanse pastor en inspirator Rob Bell. "Het presidentschap van Trump laat volgens hem de ware aard van het Amerikaanse christendom zien dat vaak niet over genade en compassie gaat. Tegelijkertijd ziet hij het presidentschap van Trump als een godsgeschenk omdat die ware aard nu boven tafel komt."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 2:50


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
“gezond links” lees ik in bovenstaand artikel. Betekent dit er ook zoiets als “ongezond links” bestaat ? Maar wat is “gezond links” ? Bestaat dat?Prediker 10:3 zegt ons dit:

‘De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Waar de dwaas ook gaat, zijn verstand ontbreekt; hij zegt tot ieder, dat hij een dwaas is.’

??Prediker? ?10:2-3? ?NBG51??Los hiervan staat links in de politiek voor het touw waaraan de behoeftige omhoog gehesen wordt. Rechts staat voor de ladder, die iedereen zelf mag beklimmen.