cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Albert van der Heide
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 mei 2018 door Albert van der Heide

Het jarige Israël als overtuigend bewijs van het bestaan van God

Het bestaan van Israël is voor mij persoonlijk een krachtig bewijs voor het bestaan van God.

Zoveel profetieën die in alle opzichten ondenkbaar uit konden komen, zijn uitgekomen. Dwars door alle politieke belangen heen. Al die machten die in opstand kwamen, de vele groeperingen die als doel hebben om Israël als land, of de Joden als bevolkingsgroep simpelweg te vernietigen hebben hun doel niet bereikt. Op zijn minst ook iets om over na te denken is het feit dat maar liefst 30% !! van alle Nobelprijzen die zijn toegekend sinds 1901 is gewonnen door Joodse mensen die slecht 0,2% !! van de wereldbevolking vormen. Voor mij een teken van de zegen van God op het volk, wat Hij heeft uitgekozen.

Ik blijf de overheersende publieke opinie van dit moment over Israël ook op zijn minst bijzonder vinden. Het is nogal politiek correct om Israël af te schilderen als een land wat agressief en walgelijk omgaat met omringende landen en groeperingen. En in tegenreactie is er een soort rare bewondering, verdraagzaamheid en respect voor landen als Turkije, Iran en Syrië. Landen waar een veelvoud van het aantal slachtoffers, onder hun eigen bevolking, wordt gemaakt van wat Israël maakt onder Palestijnen. Koerden hebben een verhouding naar deze landen die op z'n minst redelijke parallellen heeft met de claim van de Palestijnen richting Israël. Israël wat als barbaars wordt afgeschilderd is een land met een kwalitatief hoogstaande rechtspraak, een democratie, bijna geen corruptie en een hoog ontwikkelde bevolking.

Voor mij is het bestaand van de staat Israël dus een bewijs van het bestaan van God. Een God die onvoorwaardelijk trouw is aan Zijn woord en beloften. 

Ik wil het niet goed praten al die conflicten, doden, ellende en narigheid. Ik wil het niet goed praten als er zaken plaatsvinden die niet goed zijn, maar meningsvorming over dit onderwerp is een kwestie van perspectief en van relativiteit.
Ik wil het niet goed praten, maar ik durf er wel iets over te voorspellen. Ik durf wel te voorspellen wat de afloop van al die conflicten, jaloezie en Jodenhaat zal zijn. Het land zal blijven en zoals alle profetieën die al uitgekomen zijn in de eeuwen, zo zal ook de voltooiing van de profetieën uitkomen. God zelf zal Zijn volk verlossen, op het moment dat misschien wel alles verloren lijkt.

Ik wil afsluiten door te zeggen dat ik diep respect en ontzag heb voor de God van Israël, die door het liefdevolle offer van Jezus ook mijn God is geworden.

Ik heb hieronder nog enkele van de vele Bijbelgedeelten geplaatst die al 2000-1000 jaar voor 1948 zijn geschreven. Krachtige profetieën die elke gedachten aan toeval en geluk overbodig maken. Voor mij is het bestaand van de staat Israël dus een bewijs van het bestaan van God. Een God die onvoorwaardelijk trouw is aan Zijn woord en beloften. En zijn plannen voltooid dwars door het dwalen en falen van volken heen. En ik kijk uit naar het moment dat Gods adem vanuit de 4 windstreken zijn volk weer zal vervullen met Zijn Geest zoals in Ezechiël 37 is voorspeld.

  • Deuteronomium 30:3-6
  • Ezechiël 11:17
  • Ezechiël 23:7,8
  • Ezechiël 36
  • Ezechiël 37:1-14
  • Jesaja 11:12
  • Jesaja 43:5
  • Jeremia 23:8
  • Jeremia 31:7,8
  • Zacharia 10:7,8

Heb je een vraag of opmerking voor Albert? Bezoek hier zijn Facebookpagina.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Al Gods plannen zullen op Zijn tijd en op Zijn wijze uitgevoerd worden.