cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wat je zegt... ben jezelf!
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 december 2017 door Albert van der Heide

Wat je zegt... ben jezelf!

Als kind op het schoolplein was het soms de ultieme redding. Als je het echt niet meer wist en kinderen lelijke dingen tegen je zeiden, was er die ene uitredding. Een simpel rijmpje... ietwat gewaagd, omdat er een paar woorden in zaten die mijn kindergeweten op scherp stelde.

Maar het hielp tenminste een beetje. Ze konden nog zo lelijk doen, maar die ene verdedigingtechniek bleef overeind; "wat je zegt ben jezelf, met je 'iets lelijks' door de helft, met 'nog van alles lelijks erachteraan". Ieder schoolplein, stad of dorp had haar eigen versie. Maar de beginwoorden waren altijd... Wat je zegt ben jezelf!

En dat is waar. De Bijbel zegt het zo; ‘Want uit de overvloed des harten spreekt de mond. Een goed mens brengt uit zijn goede schat goede dingen voort, en een slecht mens uit zijn boze schat boze dingen.­ (Matteüs ­12:34-35)

Het kinderlijke "wat je zegt ben jezelf" is gewoon een waarheid. Uit jouw komt... wat er in je zit en ruimte krijgt. Dus wil je jezelf beter leren kennen? Let eens op wat je spreekt over een ander. Snel negatief, oordelend, wantrouwend, gefrustreerd, angstig... Of spreek je vol liefde, hoop, passie, positief, zoek je het goede in de ander?

Vader dank U wel, dat U mij door Uw Heilige Geest op dit moment laat zien waar mijn hart nog mee gevuld is. Ik neem afstand van alle negativiteit en wil daar niet langer meer mee samenwerken, in Jezus' naam. Leer mij hoe ik mijzelf intens kan liefhebben, omdat u mij liefheeft. Ik kies ervoor om mijzelf te vullen met Uw vreugde, goedheid, liefde en trouw. Zodat ik, vanuit de schatkamers van mijn innerlijk, overvloed en leven voortbreng.

Heb je een vraag of opmerking voor Albert? Bezoek hier zijn Facebookpagina.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen