cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 augustus 2017 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad stoort zich aan genderhysterie

"Een kleine groep smaakmakers heeft de diepgewortelde drang om het verschil uit te wissen wat God in de schepping heeft gelegd," merkt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad op. In een commentaar wijst het op "de genderhysterie" die ons land momenteel treft.

De NS, andere bedrijven en instellingen en tientallen gemeenten overwegen het afschaffen van genderspecifieke taal, zodat ze reizigers, werknemers of burgers niet langer aanspreken als dames en heren. Ondertussen wil het COC dat de overheid registratie van het geslacht in paspoort of identiteitskaart afschaft. En deze week werd een programmeur van Google ontslagen omdat hij stelde dat er minder vrouwen in technologiebedrijven werken omdat ze nu eenmaal anders zijn.

De RD-hoofdredactie maakt duidelijk dat verschil tussen man en vrouw door God in de schepping is gelegd en niets te maken heeft met religieuze onderwaardering van vrouwen. "Wie deze scheppingsdiversiteit wil afschaffen, doet zichzelf dus tekort."

Lees hier het volledige commentaar van het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen